15 kripto eksperata odredili bitne nivoe cijena za valute: BTC, ETH, DOGE, LTC, XRP i SOL

Kako se tržišna kapitulizacija kripto marketa uspjeva vratiti iznad 2 triliona dolara, iako nije uspjela dostići ovu vrijednost bez teške borbe, eksperti nam daju predviđanja kretanja cijena, u skorijoj budućnosti, za top šest kriptovaluta.

Panel predikcije 15 kritpo eksperata koji rade za kompaniju Finder, pokazuje njihovu analizu skorije aktivnosti šest glavnih digitalnih sredstava, prema njihovom kretanju kroz mjesec april, a sve do 18. aprila 2022. godine.

Naročito, predviđanja ovih eksperata za ovu sedmicu, promjenila su se iz neutralnih u blago bullish, jer mnogo ljudi smatra da su trenutne cijene dobre i da će radije kupovati nego prodavati.

Generalno bullish

O učima eksperata, Bitcoin će postati ‘jako bullish’ ove sedmice, što je pozitivniji sentiment nego prethodne sedmice, kada je bio samo ‘bullish’. Njihovo rezonovanje baziraju na padu Bitcoina sa nivoa od 48 hiljada dolara, što se podudara sa donošenjem pravila o zabrani transakcija za privacy kriptovalute, od strane parlamenta evropske unije.

Ethereum će biti ‘bullish’, prema njihovom mišljenju, dok je prethodne sedmice bio ‘blago bullish’. Ovo se bazira na odbijanju od nivoa cijene 3,500 dolara, nakon čega je ETH pao na 3,200 dolara. Prema ovom panelu, ovi eksperti vjeruju da ETH mora da probije cijenu od 3,500 dolara, da bi otvorio put ka višim nivoima cijene.

Što se tiče meme tokena, Dogecoin (DOGE), analitičari ga vide kao ‘blago bullish’, što je promjena u odnosu na prethodnu sedmicu kada je bio ‘blago bearish’. Nakon naglog rasta do 0,175 dolara, ovaj token je pao na cijenu od 0,15 dolara, nivo koji eksperti smatraju jakom zonom podrške, te očekuju još jedan skok od 0,17 dolara ukoliko uspije da ostane iznad ovog nivoa.

Prema ovom panelu, Litecoin (LTC) je prešao iz ‘blago bearish’ u ‘neutralno’, jer je napravio slično kretanje kao i Bitcoin. Međutim, napravio je blaži napredak ka cijeni od 125 dolara, da bi se ubrzo vratio na cijenu od 120 dolara.

XRP je sada ‘blago bullish’ dok je prošle sedmice bio ‘blago bearish’. Token je pao na cijenu nižu od 0,8 dolara nakon što nije uspio da probije cijenu od 0,9 dolara. Eksperti vjeruju da cijena mora da probije nivo od 0,9 dolara, te da tu zadrži svoju poziciju, da bi se stvorio prostor za dalji rast cijene.

I na kraju je Solana (SOL) ‘bullish’ do sredine aprila, dok je protekle sedmice bila ‘blago bullish’. Uprkos skorijem neuspjehu da ostane iznad nivoa od 125 dolara, ovaj token se trguje iznad nekoliko MA (moving averages), što je inače bullish indikacija.

Važno je napomenuti da u proteklih nekoliko mjeseci ni jedna od ovih valuta nije imala bearish sentiment.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.