ava

Fondacija Avalanche predstavlja Visa kripto potrošačku karticu

Avalanche kartica je kreditna kartica povezana sa „novčanikom za samostalni nadzor i jedinstvenom adresom po imovini“.
Fondacija Avalanche, neprofitna organizacija koja stoji iza kriptovalute i blockchain platforme Avalanche, predstavila je Visa karticu.

Avalanche je na X 21. oktobra najavio lansiranje Avalanche kartice, nove Visa kartice koja korisnicima omogućava trošenje kriptovalute.

Prema objavi, nova Visa kartica kompanije Avalanche će imati podršku za Circle's USD Coin stablecoin, Wrapped AVAX (wAVAX), BENQI Liquid Staked AVAX (sAVAX) i druge.

ava1
Izvor: Fondacija Avalanche

Avalanche Card će doći u fizičkom i virtuelnom obliku, omogućavajući korisnicima da troše svoje kriptovalute “gdje god je Visa prihvaćena“, navela je fondacija.

Avalanche kartica povezana sa novčanikom za samostalni nadzor

Prema web stranici Avalanche Carda, kreditna kartica je povezana sa „novčanikom za samostalni nadzor i jedinstvenom adresom po imovini“. U opisu kartice stoji da se aktivnost korisnika “ne prijavljuje kreditnim biroima”.

Na web-stranici se navodi da, iako ju je uvela Fondacija Avalanche, Avalanche karticu nudi Rain Liquidity, pružatelj usluga finansijske tehnologije.

ava2
Izvor: Avalanche Card

Podaci kartice takođe ukazuju da Avalanche Card i Rain Liquidity nisu banke i nisu osigurane kod Federalne korporacije za osiguranje depozita, dodajući:

“Avalanche karticu izdaju licencirani partneri u njihovoj nadležnosti. Kriptovaluta nije zakonsko sredstvo plaćanja i može izgubiti vrijednost.”

Latinska Amerika i Karibi među prvim podržanim jurisdikcijama

Web stranica Avalanche Card navodi da će u početku biti dostupna pojedincima koji su stanovnici zemalja Latinske Amerike i Kariba.

“Stanovnici ili državljani Kube, Venecuele, Nikaragve, Rusije, Sjeverne Koreje, Sirije, Irana, kao i regiona Krim, Lugansk i Donjeck nemaju pravo da se prijave bez obzira na to gdje žive”, navodi se na web stranici.

U detaljima kartice je takođe navedeno da nema naknade za trošenje sa Avalanche karticom, dok se od korisnika traži da pogledaju kompletnu listu naknada za kartice i usluge uključene u uslove kartice.

Industrija kriptovaluta je ranije vidjela uvođenje kripto platnih kartica. Neke kartice omogućavaju korisnicima da troše kriptovalute poput Bitcoina direktno iz vlastitog novčanika. Jedno od takvih rješenja je Tangemova Visa kartica, za koju izdavač tvrdi da omogućava slanje kriptovaluta direktno iz vlastitog novčanika.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.