Agencija za nekretnine iz Dubaia DAMAC će prihvatiti BTC kao sredstvo plaćanja

DAMAC nekretnine, vodeća agencija za luksuzne nekretnine u Dubaiu, objavila je 27. aprila da će podržati digitalnu ekonomiju na način da će omogućiti konverziju kriptovaluta u fiat, kao i prodaju nekretnina bogatim vlasnicima Bitcoina i Ethereuma.

Ova odluka je donesena u skladu sa ciljem grupe DAMAC o korištenju tehnologije za donošenje inovativnih rješenja svojim klijentima, izjavila je kompanija u saopštenju za štampu.

DAMAC je jedna od prvih kompanija koja omogućava korisnicima da kupe nekretnine pomoću kriptovaluta, te su uvjereni da će izmjeniti lice nekretnina tokom sledećih godina. Kao rezultat ovoga, DAMACovi napori da obezbjedi mogućnost i fleksibilnost investitorima širom svijeta, postaće još jači.

Ali Sajwani, direktor za operacije u kompaniji DAMAC i vođa tima za inicijative digitalnih transformacija je izjavio:

„DAMAC nekretnine su uvijek na čelu inovacija, od razvijanja luksuznih stambenih prostora do stvaranja jedinstvenih iskustava. Ovaj potez prema korisnicima koji posjeduju kriptovalute je jedna od naših inicijativa, da ubrzamo ekonomiju za nove generacije i da ubrzamo budućnost ove industrije.“

Sajwani je dodao:

„Jako je bitno da globalna kompanija kao što je naša, ostane na vrhu evolucije. Ponuda još jedne vrste modula transakcije je jako uzbudljiva i drago nam je da smo prepoznali vrijednost koju ova tehnologija donosi našim kupcima.“

Dubai postaje kripto čvorište

Proširivanje kripto sektora u jedinjenim arapskim emiratim (UAE) je privuklo pažnju velikih korporacija. Prateći odluku vlade da obezbijedi licence za pružaoce usluga za digitalna sredstva, velike kripto berze kao što je Binance, započinju svoje operacije u UAE.

Dubai je na ivici postanka kripto čvorišta, zajedno sa kompanijom DAMAC koja dodatno ubrzava ovaj cilj kroz upotrebu novih tehnologija, počevši sa prihvatanjem Bitcoina i Ethereuma za plaćanje nekretnina.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.