Alameda izgubila milion dolara tokom likvidacije trejda

Problematična kripto kompanija za trgovanje, Alameda Research, izgubila je milion dolara u sredstvima zbog likvidacije prošle večeri, prema kripto izvještaju kompanije za istraživanje Arkham.

Njihov nalog je inicijalno imao 9 hiljada Ethereuma, vrijednosti od oko 10,8 miliona dolara, uz 20 miliona USDC tokena i 4 miliona dolara u DAI tokenima koji su lužili kao kolateral. Trenutno stanje ovog naloga iznosi 15,2 miliona dolara.

U izvještaju od 14. januara Arkham prikazuje da je ovaj nalog „naglo umanjen“ i da je potrošeno 1,2 miliona USDC-a za 731 Ethereum. Nalog sada manji za 1,1 milion u Ethereumu i 1,14 miliona USDC-a.

„Iznenađujuće, transakcije sa novčanika su poslate prije i tokom likvidacije, što znači da ko god je bio zadužen za ovaj novčanik, nije znao kako da zatvori pozicije, ili to jednostavno nije htio,“ navodi se u izvještaju.

Ove vijesti dolaze nakon što je 72 hiljade dolara Alameda sredstava likvidirano na Aave-u, nakon konsolidacije sredstava na jednom od novčanika, koje se dogodilo 12. januara. Korisnici tvitera su primjetili da sredstva kompanije Alameda mijenjaju novčanike, dok su neki pretpostavljali da je ovo prebacivanje sredstava povezano sa Sam-Bankman Fried-om. Sam-Bankman Fried je 30. decembra 2022. godine prekinuo jaz na društvenim mrežama, koji je počeo 12. decembra 2022. prilikom njegovog hapšenja na Bahamima, izjavivši da on nije prebacivao sredstva kompanije Alameda.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.