amazon i bitcoin

Amazon će lansirati vlastiti token i prihvatiti Bitcoin i kriptovalute do kraja godine

Prema neidentifikovanom “insajderu”, Amazon bi mogao prihvatiti plaćanja robe i usluga Bitcoinom do kraja godine.

Insajder je takođe objasnio da su direktori četvrte najveće svjetske kompanije željeli krenuti ka bilježenju drugih velikih kriptovaluta nakon što se uspostavi brz i siguran način plaćanja Bitcoin -om.

“Ethereum, Cardano i Bitcoin Cash će biti sljedeće kriptovalute, prije nego što na internet dovedu oko osam najpopularnijih kriptovaluta i neće proći mnogo vremena jer su planovi već tu, a na njima se radi još od 2019”, dodao je insajder.

Ovo nije prvi posao fokusiran na kriptovalute. Kako je Cointelegraph izjavio, div za e-trgovinu se u februaru angažovao za tehnički trag kako bi pomogao razviti novu platformu za „digitalna plaćanja i plaćanja u nastajanju”.

Najava takođe potvrđuje da Amazon radi na vlastitoj digitalnoj valuti i vlastitom blockchainu. Moguće je da se radi o stabilnom novcu, možda na neki način sličnom onom na kojem Facebook radi (Diem, ex Vaga).

Prema upućenima, pravi planovi kompanije su mnogo veći i dublji nego što se može zamisliti.

“Kad sve ove kriptovalute zažive, doći će do još jednog zaokreta koji će  dodatno gurati stvari u korist Amazona – izvorni token“, objasnio je insajder. Nakon godinu dana iskustva u kriptovaluti kao načinu plaćanja robe, sve je izglednije da idemo prema tokenizaciji. Ovo će postati infrastruktura na više nivoa u kojoj će te moći platiti robu i usluge ili zaraditi tokene u šemi lojalnosti. To nije sve, ima tu još dosta toga, ali možete biti sigurni da će se plan u vezi sa Bitcoinom pomno posmatrati kako se budu istraživale prilike sa Amazonovom vlastitom digitalnom valutom”.

“Ne radi se samo o postavljanju rješenja za plaćanje kriptovalutama u budućnosti. Ovo je sastavni, dobro promišljen i sveobuhvatan dio budućeg mehanizma kako će Amazon funkcionisati. “Počinje sa Bitcoinom”: ovo je prva ključna faza ovog kripto projekta, a direktiva dolazi s vrha … od Jeffa Bezosa ”- rekao je insajder.

Vjerojatno bi uključivanje velikog igrača poput Amazona na tržište kriptovaluta unaprijedilo usvajanje i cijenu Bitcoina kao i većih altcoina ali Bezosov sljedeći plan mogao bi izazvati još veće intrige.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.