Američki komitet za finansijske usluge odredio je datum za raspravu o budućnosti kriptovaluta

Komitet Predstavničkog doma SAD-a nije otkrio sve teme za diskusiju, ali zajednica očekuje da će se saslušanjem pozabaviti kritičnim pitanjima u prostoru.

Komitet za finansijske usluge Predstavničkog doma Sjedinjenih Američkih Država zakazao je saslušanje o kriptu kako bi se razgovaralo o njegovoj budućnosti i dalo jasnoću za ekosistem digitalnih sredstava.

6. juna, predstavnik Patrick McHenry, predsjedavajući Odbora za finansijske usluge Predstavničkog doma, najavio je kompletno saslušanje odbora pod nazivom: „Budućnost digitalne imovine: pružanje jasnoće za ekosistem digitalne imovine“. Ročište je zakazano za 13. jun u 14.00 časova po istočnom vremenu. Prema navodima komisije, saslušanje će se prenositi uživo na njegovoj web stranici.

Komitet za finansijske usluge nadgleda ekonomiju zemlje kroz nadzor nad pojedinačnim rezervnim bankama i Odborom federalnih rezervi, Trezorom Sjedinjenih Država, tržišta kapitala i proizvodnjom i distribucijom valute.

Iako komitet nije pružio detaljnije informacije o tome o čemu će se raspravljati na saslušanju, članovi kripto zajednice se nadaju da će se pozabaviti nekim od najhitnijih pitanja u ovom prostoru.

Korisnik Twittera je prokomentarisao da bi bilo dobro rješavanje onoga što su opisali kao “koordinisane napade” na kripto berze, pozivajući se na nedavne tužbe američke Komisije za vrijednosne papire i berze (SEC) protiv Binancea i američke berze Coinbase

U međuvremenu, drugi članovi zajednice pozvali su komitet da drži pod kontrolom predsjednika SEC-a Garyja Genslera. Član zajednice vjeruje da je šef SEC-a “zanemario” ono o čemu se govorilo na prethodnim saslušanjima.

Najava je uslijedila nakon nedavnog saslušanja Poljoprivrednog odbora Predstavničkog doma američkog Kongresa. Dana 6. juna održana je rasprava pod nazivom: „Budućnost digitalne imovine: pružanje jasnoće za spot tržišta digitalne imovine.“ Tamo je odbor raspravljao i o budućnosti digitalne imovine, posebno o nacrtu zakona čiji su autori McHenry i predsjedavajući Odbora za poslove sa agencijom , predstavnik Glenn Thompson.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.