porche

Američki zastupnik za Porsche počinje prihvatati kripto kao sredstvo plaćanja

BitPay, američki provajder Bitcoin plaćanja, objavio je da je Porsche Towson, Porsche diler koji opslužuje područje Baltimora u Marylandu, SAD, počeo primati uplate za svoje automobile, prihvatajući kriptovalute, kao što su Bitcoin, Ethereum i Shiba Inu, između ostalih.

Bitpay je u tvitu rekao: „Pretvorite svoj #crypto u plemeniti metal u Porsche Towsonu. Sada prihvatamo Crypto kao plaćanje za kupovinu vozila.”

Na drugom mjestu, globalna platforma za upravljanje kripto imovinom, Mudrex, u utorak je najavila povećanje od 2.400% u korisničkoj bazi platforme za prvi kvartal 2022. Prema kompaniji, indijski korisnici su najviše doprinijeli ovom eksponencijalnom rastu sa više od 80% rasta iz Indije.

“Od proizvoda kao što su Mudrex Coin Sets do pokretanja kriptovaluta kao usluge, Mudrex je posvećen stalnom doprinosu i rastu ekosistema i same platforme,” kaže Mudrex u saopštenju za javnost.

„Uz pomoć naših stručnjaka za kripto, proveli smo većinu prošle godine razvijajući i dizajnirajući proizvode koji ne samo da bi skrenuli pažnju na kripto, već i podstakli korisnike da kripto razmotre kao dugoročnu klasu imovine. Indija je važno tržište za nas i bila je prijemčiva za sve inovacije koje je Mudrex uveo. Stoga je porast naše baze korisnika u Indiji uzbudljiva vijest za nas. Gledajući unaprijed, razvoj proizvoda i edukacije ostaće u središtu Mudrexove ponude, a očekujemo da ćemo do početka četvrtog kvartala pogoditi milion investitora na našoj platformi,” kaže izvršni direktor i suosnivač Mudrexa, Edul Patel.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.