Argo Blockchain prodao vrhunski objekat za rudarenje kompaniji Galaxy Digital za 65 miliona dolara

Kompanija za rudarenje kriptovaluta, Argo Blockchain, donijela je tešku odluku da proda svoje rudarsko postrojenje Helios, da bi preživjeli bear tržište.

Izvršni direktor Agro Blockchain-a, Peter Wall, zvanično je objavio 28. decembra dogovor sa kompanijom Galaxy Digital, da im proda Helios za 65 miliona dolara. Argo je već prodavao svoj izrudareni BTC da smanjio dug prema kompaniji Galaxy.

Dodatno, Galaxy će obezbjediti novu pozajmicu kompaniji Argo, za finansiranje nove opreme, da bi pomogli rudarima da smanje svoj dug. „Iskoristili smo prihod od ove prodaje da bismo otplatili dug prema NYDIG i dio sredstava smo iskoristili da bismo obezbjedili pozajmljivača,“ dodao je Peter Wall.

Nove transakcije imaju za cilj da smanje dug kompanije Argo za 41 milion dolara, poboljšaju kvalitet i radnu strukturu, dozvoljavajući kompaniji da nastavi sa rudarenjem.

Wall je naglasio da je ovaj dogovor bio jedini „adekvatan put prema naprijed“ u ovom bear tržištu, zbog povećanog pritiska visokih energetskih troškova i cijene Bitcoina.

Peter Wall je takođe rekao da uprkos prodaji Helios-a, kompanija Argo nije prodala ni jednu mašinu za rudarenje. „Mašine će nastaviti da rudare u Helios objetku,“ dodajući da je Argo potpisao sporazum o nastavljanju rada mašina za rudarenje u Heliosu.

„Rad u Heliosu će nam omogućiti da nastavimo koristiti mrežu Teksasa i omogućiće nam pružanje osnovnih usluga, koje su obezbjeđene od strane kompanije Ercot.“

Ovaj sporazum je potpisan 6 mjeseci nakon zvaničnog puštanja u rad Heliosa. Helios se nalazi u Dickens okrugu i pretstavlja najveće rudarsko postrojenje kompanije Argo, snage 200 megavata (MW). Radi poređenja, još jedno Argo rudarsko postrojenje, Baie Comeau, koristi oko 15 megavata.

Ova vijest dolazi usred poteškoća kompanije Argo da obezbijedi finansiranje. U oktobru je Argo objavio da se suočava sa rizikom od zatvaranja zbog poteškoća prilikom prikupljanja sredstava. Sredinom decembra, Argo je objavio da pregovara o prodaji svojih sredstava i pokušaju da „isposluje finansiranje za opremu,“ da bi izbjegli podnošenje zahtjeva za zaštitu od bankrota.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.