coinjar i mastercard

Australijska berza CoinJar prva u zemlji predstavlja Crypto Mastercard

Australijska berza CoinJar predstavila je Crypto Mastercard 3. avgusta 2021. godine.

Australijska berza za kriptovalutu koja najduže radi lansirala je karticu iza koje stoji Mastercard i koja omogućava korisnicima da kupuju, prodaju i troše digitalnu imovinu direktno sa svoje platforme koristeći lokalne dolare. CoinJar kartica, koja predstavlja prvi australijski kripto pod brendom Mastercard, dostupna je fizički ili digitalno putem integracije Googlea i Apple Paya.

CoinJar kartica podržava do 30 različitih kriptovaluta i ima stopu konverzije od 1% koja se vraća korisnicima putem internog programa nagrađivanja, navodi se u saopštenju za medije u utorak.

Dominic Gluchowski, glavni direktor marketinga u CoinJar-u, izjavio je u ponedjeljak, CoinDesku putem e-maila da je prva kripto kartica “porijeklom iz Australije”. CoinJar je doveo EML koji će pružati pomoć za tehnološke savjete, a  koji je inače i pružalac usluga plaćanja.

“Sve transakcije su izražene u australijskim dolarima (AUD) i usmjeravaju se preko australijskih banaka i pružalaca usluga plaćanja”, rekao je Gluchowski.

Drugi dobavljači koriste američki dolar ili singapurski dolar, što zauzvrat dovodi do “sakaćenja” međunarodnih naknada za transakcije dok koriste svoje kartice za svakodnevnu kupovinu, dodao je Gluchowski.

Ovaj potez je rizičan  i to nakon što je globalni gigant za plaćanja Visa Card odobrio lokalnom australijskom startupu CryptoSpend da izda sličan proizvod u julu.

“Znamo da CryptoSpend pokušava u septembru predstaviti prvu australijsku Visa karticu, pa raste apetit za lokalnom opcijom”, rekao je Gluchowski.  “Ali, ipak smo malo ispred njih.”

Kako će funkcionisati plaćanje karticom?

Uz punu podršku za vaš digitalni novčanik, možete odmah i sigurno trošiti svoj kripto, bilo da radite sa nekim uređajem u ruci ili na ruci (pametni sat). Još bolje, CoinJar karticu možete besplatno aktivirati, nema mjesečnih naknada i ima nisku naknadu za transakcije od 1% – koja vam se vraća kao CoinJar nagrada svaki put kada potrošite.

Kako mogu dobiti svoju CoinJar karticu?

Jednostavno otvorite aplikaciju CoinJar (provjerite koristite li najnoviju verziju), dodirnite ikonu kartice pri dnu i vaša kartica CoinJar trebala bi biti spremna za rad u nekoliko sekundi.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.