Autor knjige Rich Dad Poor Dad upozorava na dolazeći pad tržišta

Autor knjige Rich Dad Poor Dad uopzorava na dolazeći pad tržišta i navodi da su Bitcoin, Ethereum, Solana i zlato potencijalni izlaz iz krize.

Autor pomenute knjige, Robert Kiyosaki kaže da je globalna recesija na pomolu, te novodi nekoliko kriptovaluta i zlato kao mogući način da se prebrodi oluja.

U novoj seriji tvitova, Kiyosaki kaže da je ovaj slom tržišta neizbježan. Citira skoriju inverziju prihoda trezora kao dokaz.

Danas, dvogodišnji prohodi trezora su ponovo porasli više nego u proteklih 10 godina, kao što je bio slučaj i protekle sedmice. Ova inverzija je obično potencijalni signal da nadolazi ozbiljan kolaps tržišta, a uz njega i recesija.

Kiyosaki je naglasio skoriji odlazak u prodavnicu, kao još jedan dokaz onoga što se događa u stvarnom svijetu.

“INFLACIJA: Šta će postati vrijednije? TUNA U KONZERVI ili SREBRNI ORAO? Kupio sam tunu u konzervi za 25 dolara. Pored tune, kupio sam i srebrnog orla za 25 dolara. Za 5 godina, koja će roba više porasti u vrijednosti? Tuna ili srebro?

MOJ ODGOVOR na pitanje tuna ili srebro u 2027. godini? Ako cijena tune poraste na 25 dolara po konzervi, cijena srebrnog orla će porasti na 250 dolara ili više. MOJ REALNI ODGOVOR: Ako cijena tune poraste na 25 dolara po konzervi, svi smo NASTRADALI. REVOLUCIJA počinje zato što 40% amerikanaca ima primanja ispod 1000 dolara. Cijena tune od 25 dolara će bankrotirati i njih i ameriku.”

Kiyosaki krivi predsjednika Bidena zbog nastavljanja omalovažavanja dolara i kaže da su Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) i Solana (SOL), kao i zlato, najbolje opcije za investitore.

“Will Smith je ošamario Chris Rocka na dodjeli Oskara. Biden je ošamario Putina na svjetskoj sceni. Ovo je toksična muškost. Svijet je u problemu. Nacionalni dug je previsok. Biden izaziva inflaciju i krivi Putina za to. Dolar samo što se nije urušio. Kupujte više zlata, srebra, Bitcoin, Ethereum i Solana, prije početka trećeg svjetskog rata.”

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.