bank_of_america

Bank of America najavljuje odjeljenje za istraživanje kriptovaluta

Bank of America, pokrenula je Odjeljenje za istraživanje kriptovaluta i digitalne imovine, s obzirom na „rastući institucionalni interes“ i „ogroman apetit“ među klijentima koju trguju na malo.

„Ako pogledate broj kompanija koje u svojim pozivima pominju kriptovalute, u kojima se raspravlja o rezultatima njihovog portfolija, taj obim se povećao za oko 860% u odnosu na prošlu godinu do zadnjeg kvartala“, rekla je Candace Browning, šef globalnog istraživanja iz Bank of America Securities, u intervjuu u Bloombergovoj TV emisiji.

„To više nije samo Bitcoin, to je digitalna imovina i stvara čitav ekosistem novih preduzeća, novih mogućnosti i novih aplikacija“, izjavila je Browning.

Nakon nekoliko dana u opadajućem trendu, cijena bitkoina je prošle nedelje doživjela jedan od najvećih dnevnih porasta u proteklih nekoliko mjeseci, nakon komentara predsjednika Fed-a, Jeroma Powella, da centralna banka neće zabraniti kriptovalute. U šokantnom oporavku, Bitcoin su slijedile i druge digitalne valute.

„Ovo tržište raste! Ovo je popularno i ne uključuje samo bitcoin “, rekao je Browning. Prema izjavi Bank of America, istraživanje kriptovaluta vodi bivši tehnološki analitičar Alkesh Shah​.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i spekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice ili pisca da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.