Banka iz Švajcarske Julius Bär će ponuditi kripto usluge za Bitcoin

Grupa Julius Bär, privatna banka iz Ciriha, objavila je da će napraviti sistem vlasničkog upravljanja bogatstvom, koji će se fokusirati na Bitcoin i druge kriptovalute, posebno odabrane za klijente visoke vrijednosti.

Privatna banka je napomenula da je njen cilj da se pozicionira na raskrsnici, na kojoj će se Bitcoin i ostale kriptovalute susresti sa fiat svijetom, dok istovremeno prihvataju volatilnost njihovog prostora. Julius Bär planira nastaviti sa praćenjem rasta ove klase sredstava, nadgledanjem evolucije kripto prostora i hvatanjem prilika kada se ukažu.

„Moglo bi se dogoditi da upravo sada gledamo eksploziju balona kripto industrije a svi dobro znamo šta se dogodilo nakon što je .com balon eksplodirao prije 30 godina,“ izjavio je Philipp Reickenbacher tokom prezentacije za investitore.

„Utaban je put za pojavljivanje novog sektora, koji je zaista transformisao naše živote; Vjerujem da digitalna sredstva i decentralizovane finansije imaju isti potencijal,“ nastavio je Reickenbacher.

Julius Bär ima udjela u SEBA Crypto AG, jednoj od dvije potpuno regulisane kripto banke u Švajcarskoj. Kada su ulagali u SEBA u 2019. godini, Julius Bär je napomenuo da su bili uvjereni da će Bitcoin i druge kriptovalute postati „legitimna i održiva klasa sredstava investitorskog portfolija.“

Guido Buehled, izvršni direktor SEBA, u isto vrijeme je izjavio „Jako smo ponosni što imamo Julius Bär za investitora. SEBA će omogućiti lak i jednostavan pristup kripto svijetu u potpuno regulisanom okruženju. Saradnja između kompanija SEBA i Julius Bär će nesumnjivo stvoriti vrijednost na obostrano zadovoljstvo ali i za same klijente.“

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.