Bankarski gigant iz Azije DBS ulazi u The Sandbox metaverse

DBS Bank Ltd., najveća banka u jugoistočnoj Aziji kada su pozajmice u pitanju, objavila je da je ostvarila partnerstvo sa kompanijom The Sandbox, blockchain metaverse gejming platformom da bi omogućili nove usluge klijentima u 3D virtuelnom svijetu, u kom se koriste digitalni avatari.

DBS je prva kompanija u Singapuru koja je potpisala partnerstvo sa kompanijom The Sandbox, jedinicom Animoca Brands-a iz Hong Konga, i prva banka ove države koja je ušla u metaverse.

Dodali su da će razviti „Bolji DBS svijet“ u Sandbox-u, kao dio istraživanja Web3 mogućnosti za dobrobit njihovih korisnika.

„Tokom protekle decenije, najveće promjene u svijetu finansija su se dogodile u vidu digitalnih poboljšanja,“ izjavio je Piyush Gupta, izvršni direktor kopanije DBS.

„U nadolazećoj deceniji, koju predvode digitalne tehnologije kao što je vještačka inteligencija i blockchain, potencijali će biti ogromni. Metaverse tehnologija, koja se još uvijek razvija, bi mogla fundamentalno promjeniti način na koji banke komuniciraju sa svojim korisnicima i zajednicom,“ navedeno je u saopštenju.

DBS se pridružio bankama koje istražuju poslovne mogućnosti u metaverse svijetu. U februaru je JP Morgan objavio da su oni prva banka u metaverse svijetu koja je otvorila ložu u Decentraland-u. Mjesec dana nakon toga HSBC se pridružio Sandbox metaversu, da bi uključio sportske i gejming obožavatelje.

Još jedna banka u Aziji je pokrenula „Uni-Verse“, metaverse virtuelnu ložu u kojoj njeni korisnici mogu dobiti detalje o pozajmicama i ostalim bankarskim proizvodima.

DBS je objavio da će kupiti komad zemlje veličine 3×3 koja predstavlja jedinicu virtuelne nekretnine u Sandbox metaverse-u. Banka je objavila da je ostvarila partnerstvo sa Sanbox kompanijom da bi smanjila emisije ugljen dioksida, tako da će zemlja i stvaranje „DBS boljeg svijeta” biti ugljen dioksid neutralna.

„Pozdravljamo pridruživanje DBS-a u The Sanbox, prve banke iz Singapura koja je kročila u metaverse i pridružila se našim naporima u stvaranju SingarpurVerse-a, dijela ovog metaverse-a na virtuelnoj mapi koji će oživjeti kulturu Singapura u metaverse-u,“ izjavio je Borget, saosnivač i izvršni direktor za operaicije kompanije The Sandbox.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.