bentley univeryitet

Bentley univerzitet će prihvatiti kripto za plaćanje školarine

U partnerstvu s Coinbaseom, sa Bentley univerziteta kažu da je to jedan od prvih univerziteta u SAD-u koji nudi opciju digitalnog plaćanja.

Kriptovaluta nastavlja da zauzima sve više segmenata ekonomije. Bentley univerzitet sa sjedištem u Walthamu objavio je u utorak da sada prihvata kriptovalute za plaćanje školarine, a takođe planira prihvatiti poklone i donacije u Bitcoinu, Ethereumu i u stablecoinu – USD Coinu.

bentley univeryitet 1

„Bentley univerzitet prednjači u pripremanju poslovnih lidera sa vještinama i znanjem za uspjeh u svjetskoj ekonomiji koja se mijenja,“ rekao je predsjednik E. LaBrent Chrite. „Ponosni smo što prihvatamo ovu tehnologiju o kojoj naši studenti uče, a koja će uskoro transformisati globalni poslovni krajolik u koji se spremaju ući.“
Pozivajući se na podatke Pew Research Center-a, univerzitet je rekao da je više od 41 miliona Amerikanaca – 16% odraslih u SAD-u – investiralo, trgovalo ili koristilo kriptovalute.

Student Alex Kim počeo je ulagati u Bitcoin tokom srednje škole, a prošle jeseni je pokrenuo Bentley Blockchain Association, saopštio je univerzitet, navodeći interesovanje studenata kao razlog za novi kurs kripto finansija koji će biti pokrenut na Bentley univerzitetu ove jeseni.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.