Binance berza počela otpuštati zaposlene

Kripto berza Binance je počela sa otpuštanjem zaposlenih u Sjedinjenim Državama, prenio je Wall Street Journal.

Generalni savjetnik kompanije, izvršni direktor za strategiju i predsjednik odbora za istrage u skorije vrijeme je došao do izražaja.

Izvršni direktor berze, Changpeng Zhao, izjavio je da Patrick Hillmann dao ostavku.

„Kako se globalni reljef za tržišta i kripto berze mijenja i kako naša organizacija napreduje, mjenjaju se i lične situacije, promjene se događaju u svim kompanijama,“ izjavio je Changpeng Zhao.

Dodatno, Binance berza je otpustila veliki broj zaposlenih protekle sedmice, prema izjveštaju WSJ. Nekim od zaposlenih čak nisu ni saopštili razlog otpuštanja, dok su drugima rekli da su postali suvišni. Ova berza inače planira da smanji broj zaposlenih u Sjedinjenim Državama.

Već mjesecima Binance pregovara sa Komisijom za hartije od vrijednosti i berze Sjedinjenih Država (SEC) i osobljem ministarstva pravde, u nadi da će postići kompromis. U junu je SEC tužio Zhao-a i BinanceUS berzu, navodeći da je Binance berza vodila ilegalnu platformu za trgovanje u Sjedinjenim Državama i da je zloupotrijebila korisnička sredstva.

Od ukupno 8 hiljada zaposlenih, globalno, Binance zapošljava oko 150 ljudi u Sjedinjenim Državama. Njihov globalni broj zaposlenih ne uključuje zaposlene u američkoj berzi, BinanceUS. BinanceUS je u skorije vrijeme otpustila oko 50 zaposlenih.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.