Binance Coin premašio volumen trgovanja od bilion dolara nakon nadogradnje mreže

Nedavno, Binance je pustio u rad Binance Account Bond (BAB) token i ovo je token koji se koristi za identifikovanje korisnika BNB-a koji su uspješno završii KYC verifikaciju. Puštanje u rad ovoga tokena je objavljeno putem tvita.

Poslednja nadogradnja će omogućiti korisnicima da na ovaj način prikažu svoj identitet, ali i za stvaranje različitih projekata i zarada na Binance platformi.

Nakon BAB obavještenja, cijena BNB tokena je porasla za 6% u roku od 24 časa, čineći BNB jednom od top kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji.

Nadogradnja Binance coina pojačala volumen trgovanja

Trejding volumen je narastao preko bilion dolara nakon vijesti o nadogradnji. Odnos tržišne cijene i realizovane cijene (Market Value Realized Value – MVRV) se takođe povećao i nastaviće da raste tokom dolazećih dana.

Changpeng Zhao, izvršni direktor kompanije Binance, pojasnio je putem tvita da „BAB token ne sadrži podatke niti ima upotrebljivost osim da naglasi da je vlasnik novčanika uspješno prošao KYC provjere kod kompanije Binance.“

Binance pušta u rad nove zkBNB

Platforma Binance je takođe pustila u rad nove i revolucionarne zkBNB, koji imaju isti nivo layer-1 sigurnosti kao i BNB Smart Chain.

Nekoliko BNB on-chain podataka pokazuju bullish scenario za ovaj token. Rast BNB tokena je bio značajan iako se trenutno trguje po cijeni malo nižoj od 300 dolara.

BNB, osnovni token kompanije Binance doživio je ogroman rast od njegovog stvaranja. Ovaj token se uglavnom koristi za smanjivanje trejding taksi kao i za pridruživanje Binance Launchpad-u.

Potražnja za BNB tokenom je rasla eksponencijalno od 2020. godine. Sa ekonomske strane, ili ako gledamo prema principu ponude i potražnje, potražnja će uvijek biti veća od ponude.

Znajući ovo, BNB bi mogao eksplodirati i premašiti najvišu cijenu koju je dostigao 2021. godine, pogotovo tokom sledećeg bull run-a.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.