binance coin

Binance.com ograničava ponudu za korisnike u Singapuru

Centralna banka Singapura naredila je Binance.com, globalnoj verziji Binance-a, da prestane sa traženjem kupaca u zemlji.

Binance je najavio ograničenja za singapurske klijente, tri dana nakon što je centralna banka zemlje stavila berzu kriptovaluta na listu upozorenja za investitore i naložila berzi da prestane sa traženjem poslova od stanovnika Singapura.

Od podneva u Singapuru, u petak, 10. septembra, Binance.com će prestati trgovati parovima sa singapurskim dolarom, zaustaviti singapurske mogućnosti plaćanja i pokrenuti aplikaciju iz singapurskih iOS i Google Play prodavnica.

Binance je savetovao kupce da završe sve aktivne trgovine i uklone oglase do podneva UTC+8 u četvrtak „kako bi izbegli potencijalne trgovinske sporove“.

Monetarna uprava Singapura, saopštila je 2. septembra da je „mišljenja da Binance, operater Binance.com, možda krši Zakon o platnim uslugama“ i naložila mu da prestane sa pružanjem platnih usluga stanovnicima Singapura. Zatim je MAS dodao Binance.com na svoju listu upozorenja za investitore.

MAS nije naveo singapursku verziju Binanceove razmjene, Binance.sg, kojom upravlja Binance Asia Services i na koju zabrana ne utiče.

Binance ima nekoliko filijala širom sveta, koje nude smanjene usluge u skladu sa lokalnim regulatorima. Uslovi Binance.sg pojašnjavaju da internet lokacija radi „nezavisno i odvojeno od Binance.com“, glavne, globalne verzije razmjene, a računi na Binance.sg nisu povezani „ni na koji način sa računima na Binance.com. ”

Međutim, moguće je pristupiti Binance.com putem VPN-a, a razmjena je tek nedavno počela da verifikuje identitete svojih kupaca. Binance.com je dodat na listu upozorenja za investitore jer je „na osnovu informacija koje je primio MAS, možda pogrešno shvaćen kao licenciran ili regulisan od strane MAS -a“.

Binance Asia Services se prijavila za licencu i privremeno je izuzeta od nje, sve dok se aplikacija ne odobri, odbije ili povuče. Singapurski Zakon o platnim uslugama odobrio je regulisanim berzama grejs period, prije nego što je stupio na snagu u januaru 2020.

Singapur je najnovija država koja je suzbila Binance. Južna Afrika, Malezija, Singapur, Velika Britanija, Italija, Kajmanska ostrva i Japan, zauzeli su slične stavove protiv Binance-a u proteklih nekoliko mjeseci.

Changpeng Zhao, izvršni direktor Binance-a, živi u Singapuru i tamo žive mnogi zaposleni ove kompanije.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.