binance berza kyc

Binance objavljuje da je KYC (Know Your Customer) protokol obavezan za nove korisnike

Novi korisnici Binance-a će morati da postave fotografiju svog ličnog dokumenta da bi mogli da koriste njihove usluge.

  • com objavljuje da će od novih korisnika na platformi, biti zatraženo da završe verifikaciju srednjeg nivoa bezbjednosti.
  • Postojeći korisnici, bez ove verifikacije, moći će samo da podignu svoja sredstva.
  • Prema Binance-u, donijeta je odluka o jačanju pravila protiv pranja novca (AML).

Binance je izjavio da će novi korisnici morati da završe KYC verifikaciju da bi pristupili proizvodima ove mjenjačnice.

Binance ima tri različita nivoa potvrđivanja identiteta kupaca. Osnovna potvrda traži od korisnika samo da unesu svoje službeno ime, adresu i ID e-pošte. Sledeći nivo je posredna verifikacija, koja zahtjeva od korisnika da postavljaju fotografije ličnih dokumenata izdatih od strane vlade, poput pasoša ili vozačke dozvole.

Najnovije pravilo KYC-a primjenjuje se samo na nove korisnike Binance-a, koji će morati da postave svoje lične karte ukoliko žele da koriste usluge trgovanja na platformi, uključujući depozite i podizanje sredstava. Prošlog mjeseca, platforma za trgovanje smanjila je dnevno ograničenje povlačenja za neprovjerene korisnike, a današnje ažuriranje dodaje prethodno spomenutu mjeru.

Otkrivajući nova KIC pravila u postu na blogu, tim Binance je napisao:

Prema Binance-u, odluka je donijeta “u svijetlu evoluirajućih globalnih standarda usklađenosti”, kao i radi jačanja njenih pravila za spriječavanje pranja novca (AML). „Ovo će dodatno poboljšati zaštitu korisnika i boriti se protiv finansijskog kriminala“, dodaje se na berzi.

Postojeći korisnici bez posredne verifikacije imaće dozvolu za povlačenje sredstava. Status „samo za povlačenje“ će omogućiti korisnicima koji nisu zainteresovani da prođu kroz KYC proces da zatvore svoje pozicije i skinu svoju kripto imovinu sa platforme.

Ažuriranje KYC-a dolazi u vrijeme kada se Binance suočio sa intenzivnim pritiskom regulatora širom svijeta. U posljednjih mjesec dana, finansijski regulatori iz nekoliko zemalja otvoreno su upozorili berzu da nudi trgovačke usluge bez legalne registracije. Izveštaji su takođe sugerisali da je američko Ministarstvo pravde istražilo Binance zbog dozvoljavanja Amerikancima da trguju na platformi, potencijalno kršeći pravila o poreskom izvještavanju.

Iako Binance zabranjuje registraciju korisnika, ograničenim teritorijama, sa visokim zahtjevima usklađenosti (poput SAD-a), ta ograničenja se mogu zaobići putem VPN usluge. Kako bi se primenila usklađenost, KYC je postao logičan sledeći korak za Binance.

Kao odgovor na regulatorne probleme, izvršni direktor Changpeng Zhao obećao je fokus na proaktivnu usklađenost i prelazak na regulisani finansijski entitet. Nedavno je angažovao bivšeg istražitelja poreske službe u SAD, da vodi njegove napore u borbi protiv pranja novca. Prema Zhao-u, zapošljavanje zasnovano na usklađenosti kompanije Binance poraslo je za više od 500% od prošle godine.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i spekulativno, pa ovaj članak nije preporuka vlasnika stranice ili pisca da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke uvijek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovde sadržanih informacija.