binance rusija

Binance-ova izvršna direktorica će voditi kripto ekspertni centar ruske bankarske asocijacije

Udruženje banaka Rusije pokrenulo je poseban ekspertski centar fokusiran na regulaciju kriptovaluta.
Usred toga što je Binance obustavio svoje usluge u zemljama poput Izraela zbog pitanja licenciranja, najveća svjetska berza kriptovaluta po obimu trgovine nastavlja jačati odnose s Rusijom.

Binance je u četvrtak najavio ulazak u Udruženje banaka Rusije, s ciljem da olakša dijalog s lokalnim vlastima, zakonodavcima i stručnjacima u industriji kriptovaluta.

Osnovano 1990. godine, udruženje uključuje preko 300 banaka i finansijskih institucija u Rusiji, pokrivajući skoro 90% bankarske infrastrukture zemlje.

Odbor udruženja odobrio je Binance članstvo u udruženju, čime je pokrenut namjenski stručni centar za digitalnu finansijsku imovinu i digitalne valute. Misija ekspertskog centra je da pripremi stručne preglede o kruženju digitalne imovine u Rusiji i da udruženju i njenim predstavnicima pruži stručne podatke o ovoj temi, kao i izvještaj o međunarodnom iskustvu rukovanja kripto imovinom.

Olga Gončarova, Binanceov direktor za odnose s vladama u Rusiji i Zajednici nezavisnih država (ZND), preuzela je vodstvo stručnog centra asocijacije, odobrenog od strane predsjedničkog vijeća udruženja. Gončarova se pridružila kripto berzi u januaru kako bi podstakla napore za poštovanje propisa u Rusiji i ZND. Prije nego što se pridružila Binanceu, radila je kao direktor odjela u Banci Rusije.

Predstavljajući Gončarovu, predsednik Udruženja Georgij Luntovski je istakao da će ona biti odgovorna za pravilno praćenje cirkulacije digitalnih valuta u Rusiji. “Po našem mišljenju, ona je dobar kandidat za vođenje platforme na kojoj bi stručna zajednica mogla razgovarati o pristupima regulaciji i razvoju digitalnih finansijskih sredstava”, istakao je on.

Gleb Kostarev, direktor Binanceovog odjeljenja za istočnu Evropu, izrazio je uvjerenje da će Binanceova ekspertiza na kripto tržištu biti pozitivno prihvaćena od strane ruske bankarske zajednice.

“Na rubu smo globalne transformacije u oblasti regulacije kriptovaluta. Binance, kao najveći ekosistem kriptovaluta na svijetu, ima solidnu evidenciju u radu sa regulatorima“, rekao je Kostarev.

Binance je poznat po bliskoj saradnji sa nekim ruskim organizacijama koje podržava država, kao i lokalnim zagovaraocima blockchaina.

U 2021. godini, Binance je pružio svoju platformu NFT-a Ruskom državnom muzeju Ermitaž kako bi mu pomogao da prikupi više od 440.000 dolara na NFT aukciji muzejskih tokenizovanih kolekcionarskih predmeta. Rukovodioci Binance-a također su se zalagali za usvajanje kripto industrije kao dio ruske kripto lobističke grupe 2020. godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.