Binance ponovo uspostavlja Evro (EUR) i Funta (GBP) transfere putem banaka

Binance je objavio da je u potpunosti vratio transfere za vlasnike računa u Evropi, osam mjeseci nakon suspendovanja ove usluge, zbog pritiska regulatora.

Prema današnjem saopštenju, Binance evropski korisnici, osim onih u Švicarskoj i Holandiji, sada imaju pristup Evru i britanskoj Funti prilikom depozita kao i povlačenja sredstava, preko protokola za jedinstveno područje plaćanja u evrima – Signle Euro Payment Area (SEPA) i brže usluge plaćanja – Faster Payment Services (FPS).

SEPA i FPS dozvoljavaju korisnicima u Evropi da vrše EUR i GBP transfere preko njihovih bankovnih računa. Binance je objavio da će se nova depozitovanja i povlačenja sa računa obavljati putem partnerstva sa kompanijom iz Engleske, PaySafe.

Binance je takođe objavio da planira da proširi SEPA transfere na njihove korporativne klijente, jer je ova usluga, trenutno, ograničena na korisnike u maloprodaji. Ova berza je testirala SEPA transfere u januaru, sa ciljem da se ova usluga obezbijedi u potpunosti, od ponedeljka.

Transferi preko banke će morati biti minimalno 3 EUR ili 3 GBP, da bi se pokrili troškovi transakcija, dodala je kompanija u objavi.

Ova vijest nastavlja sa fiat on-ramp (fiat on-ramp je usluga konverzije fiat novca u kriptovalutu) prisutpom za Binance u Evropi, nakon regulatornih problema, koji su obilježili poslovanje ove berze prošle godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.