btc tipovanje na twitteru

Bitcoin će poremetiti platnu industriju, kaže izvršni direktor štrajka nakon što je BTC Tipping izašao na Twitteru

Izvršni direktor kompanije Strike kaže da će Bitcoin (BTC) uticati na platnu industriju kada se spoji s jednom od najvećih internet mreža.

Izvršni direktor Jack Mallers kaže u novom intervjuu za CNBC, da će nedavno partnerstvo njegove kompanije sa Twitterom, kako bi donijelo BTC bakšiš gigantu društvenih medija, olakšati plaćanje ljudima kao i slanje poruka putem interneta.

“Koristimo Bitcoin kako bismo nekome olakšali tvitovanje, poput slanja novca nekome, bilo gdje u svijetu, bilo kada, bilo gdje, u bilo kojoj valuti, uopšte nije važno … Imate apsolutni poremećaj plaćanja koji je već dugo na pomolu. ”

BTC je prva valuta u istoriji čovječanstva koja se može odmah prenijeti bilo gdje u svijetu, prema Mallersu.

„Mogu li dolari koji mi sjede u džepu sletjeti u drugu zemlju za manje od sekunde, bez ikakvih troškova? Ne. Kako bilo koji novac to može učiniti? Mora biti izvorno digitalan. To je inovacija Bitcoina.”

On također kaže da Bitcoin kao robu, treba posmatrati drugačije od Bitcoina kao mreže i da nova Twitter funkcija za bakšiš ne mora nužno koristiti BTC kao imovinu.

“Postoji razlika između imovine bitcoina, te imovine slične robi od plemenitih metala, a zatim postoji bitcoin mreža, koja je monetarna mreža poput mreže Visa i ostvaruje monetarne funkcije na globalnoj mreži, ovo je trenutna globalna konačnost gotovine.

U proizvodu Twitter Tips, kakav je danas, koji je u toku dok ovo prišemo, niko ne dira Bitcoin. Ne morate dirati imovinu da biste ostvarili koristi od mreže.”

Bitcoin se razmjenjuje po cijeni od 42.054 USD u vrijeme pisanja, što je smanjenje od 12% u odnosu na njegov sedmodnevni maksimum, prema CoinGecko.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.