Bitcoin nakratko pao ispod $40,000 dolara, po prvi put od septembra

Bitcoin je pao na lokalno nisku cijenu od $39,620 dolara, desetog januara, prije dobijanja i dostizanja najviše cijene od $42,627 dolara. Ovo potencijalno potvrđuje nivo od $42,000 dolara kao zonu podrške.

Desetog januara, Bictoin je napravio dugu svijećicu i odbio se. Svijeće se često smatraju znakom kupovnog pritiska. Ova svijećica je se pojavila na vrijednosti od $41,000 dolara, još jednom potvrđujući ovu vrijednost zonom podrške. Ovaj nivo podrške je u ovoj zoni od avgusta 2021. godine. Da bi bullish BTC struktura ostala netaknuta, imperativ je da se cijena nastavi trgovati iznad ovog nivoa.

Tehnički indikatoru su i dalje bearish, ali se RSI indikator pomjerio iznad 30 (zelena ikona). RSI je indikator momenta i dok se očitavanja ispod 50 smatraju bearish, povećanje iznad 30 je djelomično bullish znak.

btc 40000

Bitcoin trejding u silaznom kanalu

Šetstočasovna karta pokazuje da se BTC trguje u silaznom paralelnom kanalu. Ovo se inače smatra šablonom korekcije, što znači da se na kraju očekuje probijanje iznad kanala.

Ako se probijanje dogodi, najbliža zona otpora bi bila oko $45,900 dolara. Ova zona je na 0.5 Fib retracement nivou.

Tehnički indikatori takođe pokazuju neke bullish znakove.
MACD i RSI indikatori se kreću uzlaznom putanjom.
Na kraju, BTC je dostigao najnižu cijenu od 4. decembra (crvena linija), nakon kratkog probijanja ispod nje. Ovo je još jedan bullish znak koji često vodi ka uzlaznim kretnjama.

btc 40000 2

Analiza brojanja talasa

Dok je dugoročno brojanje talasa i dalje nejasno, kratkoročni šabloni ukazuju na to da je BTC završio trend od pet silaznih talasa (crna linija).

Brojanje pod talasa je označeno crvenom linijom, te se čini da je BTC ili izvršio silaznu putanju, ili je u posljednjem podtalasu.

Potencijalno produžavanje ovog pod talasa, u kojem talasi 1 i 5 imaju odnos 1:1, bi odveli BTC na cijenu od $36,450 dolara prije odbijanja.

btc 40000 3

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.