Bitcoin pao ispod 39 hiljada dolara

Trejderi očekuju odbijanje (bounce) rasprodanog BTC-a i cijena jeste dodirnula trenutni dnevni minimum od 38,750 hiljada dolara.

4. mart je ugledao još jednu cijenu klackalice za Bitcoin i šire tržište kriptovaluta, uslijed globalnog ekonomskog raspada, zbog konflikta u Ukrajini, koji žestoko utiče na većinu svijetskih finansijskih tržišta.

Pogledajte šta nekoliko analitičara ima da kaže o napredovanju BTC, dok se svijet suočava sa periodom povećane ekonomske nesigurnosti.

Prema Rekt Capitalu, 43,100 dolara je bitan nivo cijene za Bitcoin, jer kada se poslednji put sedmična cijena zatvorila ispod ovog nivoa, njegova “cijena je odbijena (crvena svjećica) i restestirala je 38,000 dolara.”

Rekt Capital je objavio, “Nakon sedmičnog zatvaranja ispod 43,100 dolara, Bitcoin bi se mogao pozicionirati ka sličnoj trajektoriji.” (nižoj cijeni)

Trejdedi kažu da se pomno prati 50-MA (moving average)

Dalji uvid, koji trejderi tehničkim indikatorima prate, obezbjeđuje nezavisni analitičar tržišta Scott Melker. Melker je objavio sledeću kartu i naglasio važnost 50-MA.

Melker je dodao, “Ljudi, kao i botovi, prate 50MA na dnevnoj bazi, da vide da li će se održati. Ima li tu neke ponude. To je plava linija ispod cijene, za one koji ne znaju.”

Otpor na $43,100

Michaël van de Poppe, još jedan nezavisni tržišni analitičar, pretstavio je set bitnih zona otpora, na koje treba obratiti pažnju, ukoliko bi se cijena BTC-a počela oporavljati od vikenda. Van de Poppe je objavio sledeću kartu i rekao da se “Bitcoin koriguje kako tenzije oko Ukrajine rastu, a i strah se takođe povećava, dok cijena zlata naglo raste.”

Van de Poppe je rekao, “Mogli bismo vidjeti odbijanje, ukoliko se to dogodi, gledaću blok od 43,100 – 43,500 kao potencijalnu zonu otpora. Generalno, market je nesiguran, altcoini takođe padaju.”

Sveukupno tržište kriptovaluta, trenutno je na 1,75 triliona dolara, a dominacija Bitcoina je 42,3%.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.