Bitcoin pred devetom negativnom sedmičnom svjećicom

Tržište nije uspjelo da napravi bilo kakav značajan pomak i nastavlja se „bočno“ trgovanje, dok će Bitcoin vrlo vjerovatno doživjeti devetu uzastopnu crvenu sedimčnu svjećicu.

Tržište nije uspjelo da se oporavi u proteklih sedam dana. Naprotiv, doživjelo je još veće gubitke. Trenutno, u vrijeme pisanja ovog teksta, cijena Bitcoina izgleda da iscrtava svoju devetu uzastopnu svjećicu, obojenu u crveno.

Cijena Bitcoina nastavlja da lagano opada. Još uvijek imamo nekoliko sati i stvari mogu da se promjene, međutim, sudeći prema proteklih nekoliko dana promjena je malo vjerovatna.

U vrijeme pisanja ovog teksta cijena Bitcoina iznosi 29.184 dolara, što predstavlja otprilike 0,6% dnevnog porasta i 1,3% sedmičnog pada. Prošlo je sedam dana u „bočnom“ trgovanju i laganom opadanju cijena.

Sedmično otvaranje je bilo na 30.264 dolara. Bitcoin indeks pohlepe i straha je i dalje u području ekstremnog straha.

Altovi danas prilično mirni

Većina altcoina je relativno mirna danas. U vrijeme pisanja teksta, većina njih ispisuje neznačajne dobitke.

EVMOS se smatra najznačajnijim dobitnikom u protekla 24 sata, sa porastom od 30%.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.