bitcoin retains price

Bitcoin se zadržava na 40k dolara dok povlačenja BTC-a sa berzi zablježavaju rekordne nivoe

Bitcoin možda prijeti nižim nivoima, ali iza kulisa potražnja je “samo u porastu”, pokazuju podaci.

Bitcoin (BTC) je zadržao nove dobitke 14. aprila nakon što je skok u skladu sa otvaranjem Wall Streeta u srijedu promijenio raspoloženje.

bitcoin retains price 1

$40,500 sada je nivo koji treba zadržati

Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazuju da se BTC/USD i dalje trguje iznad 41.000 dolara u četvrtak, nakon što je povratio granicu od 40.000 dolara tokom rasta.

“Za sada je dobro, očekivao sam pomak na 41k, ali sumnjam da ću ići na dodatnu nogu do zelene kutije (plave)”, komentarisao je popularni trgovac Crypto Ed preko noći pored grafikona sa kratkoročnim ciljevima cijena.

“Nadolazeći sati malo više, nakon čega slijedi korekcija. Ponovo testirajte 40,5k i kada se to održi, idemo na 42-43k (bijelo).

bitcoin retains price 2

40.500 dolara nije pokazivalo znakove pada u vrijeme pisanja, dok je volatilnost splasnula u četvrtak i Bitcoin nije vidio nikakvu veću prijetnju svom skoku.

Umanjujući prikaz, drugi su iskoristili priliku da tvrde da je, uprkos nedostatku bikovskog sentimenta, sam Bitcoin ove godine bio daleko od medvjeđeg rasta.

Što je vremenska preferencija niža, to je manje razloga za paniku – iz godine u godinu, pokazao je analitičar TechDev, Bitcoin je imao više nego prolaznu sličnost sa tradicionalnim ponašanjem tržišta, čak i nakon što je pao za preko 50% sa novembarskih najviših vrijednosti svih vremena.

U fokusu ovog mjeseca bio je sličan obrazac grafikona između sadašnjeg Bitcoina i Dow Jonesa s početka 1990-ih.

“Vremena se mijenjaju. Imovina se mijenja. Makro agregatno ljudsko ponašanje se obično ne mijenja”, rezimirao je TechDev.

Korelacija dionica bitcoina je ipak razlog za zabrinutost za neke, s povlačenjem koji bi značajno utjecao na cijenu.

Isplate na berzi se zagrijavaju

U međuvremenu, za glavnog analitičara Blockware insights Williama Clementea, postojali su i drugi razlozi da se zadrži vjera.

Berze kriptovaluta su gubile rezerve BTC-a po stopi koja je rijetko viđena ranije, napomenuo je u srijedu, nagovještavajući da će se svako povećanje potražnje nadmetati sa brzo opadajućom ponudom, što će dodatno povećati performanse cijena.

“U samo tri druge prilike smo vidjeli da se Bitcoin povlači sa berzi ovom brzinom,” napisao je uz podatke iz analitičke firme Glassnode na lancu.

Glassnodeov indikator promjene neto pozicije prati promjene stanja na 18 berzi, kada idu u smijeu navies, a i naniže.

bitcoin retains price 3

Nagli skokovi povlačenja na berzi su fenomen o kojem se mnogo raspravlja, a uzbuđenje među stručnjacima je poraslo ove godine u skladu sa sve većom potražnjom.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.