Bivši zaposlenici kompanije Coinbase sakupili 5,3 miliona dolara za Web3 startap

Kompanija Scale3 Labs se danas pojavila zajedno sa obavještenjem o sakupljanju sredstava. Ovo sakupljanje je vodila kompanija Redpoint Ventures a u istoj su učestvovali i Mysten Labs, kao i Howard univerzitet.

Osnivači Ola Muse i Karthik Kalyanaraman su napustili Coinbase u avgustu i uspjeli su da sakupe i završe prikupljanje sredstava u roku od dva mjeseca. Scale3 je infrastrukturni startap koji će se fokusirati na opsluživanju blockchain operatora čvorova.

Kalyanaraman je izjavio da je održavanje čvorova „jako teško“ za veliki broj blockchaina. Čvorovi su integralni dio blockchain mreža koji potvrđuju transakcije i održavaju sigurnost mreže. Muse je izjavio da je trenutno potrebno oko 8 sati da bi se nadogradio jedan čvor i da Scale3 smanjuje ovo vrijeme na „manje od 20 minuta.“

Scale3 ne čini ovo na način da nudi pozadinsku platformu koja radi ovaj posao već ovo postiže putem direktnih linkova za nadogradnju, slično kao što prosječni korisnik nadograđuje određenu aplikaciju na mobilnom telefonu. Scale3 takođe obezbjeđuje ploču za nadzor koja prikazuje nadogradnju u realnom vremenu.

Trenutno, Scale3 na svojoj platformi podržava Mysten Labs’ Sui blockchain pod nazivom Autopilot. Planira se proširivanje podrške na Ethereum, Solanu i Aptos. Muse kaže da je cilj kompanije da podrži top 10 blockchaina tokom sledećih 6 mjeseci.

Sa svježim kapitalom u rukama, Scale3 planira da nadogradi svoj tim i ekosistem. Kompanija trenutno broji 7 zaposlenih i Muse planira da se ovaj tim proširi na 20 ljudi, do početka sledeće godine.

Muse je odbio da komentariše vrijednost kompanije ali je izjavio da kompanija Scale3 ne planira da napravi vlasitit token. Muse je takođe dodao da kompanija nije imenovala članove upravnog odbora.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.