fetch kriptovaluta

Blockchain umjetna inteligencija – Fetch.ai (FET)

Fetch.ai gradi tokenizovanu, decentralizovanu mrežu učenja mašina sa otvorenim pristupom, kako bi omogućio pametnu infrastrukturu, izgrađenu oko decentralizovane digitalne ekonomije.

Šta je Fetch.ai?

U kompaniji Fetch.ai gradimo alate i infrastrukturu za omogućavanje decentralizovane digitalne ekonomije.

Fetch.ai, laboratorija za umjetnu inteligenciju, sa sjedištem u Cambridgeu, gradi decentralizovanu platformu za učenje mašina, na bazi distribuisane knjige koja omogućuje sigurno dijeljenje, povezivanje i transakcije, na osnovu bilo kojih podataka na globalnom nivou.

Mreža Fetch.ai bazira se na tehnologiji otvorenog koda, koju svaki korisnik može pokrenuti za povezivanje na mrežu. Na ovaj način daje pristup snazi ​​umjetne inteligencije, na sigurnom skupu podataka svijetskih razmjera, za izvršavanje složenih zadataka koordinacije u savremenom preduzetništvu.

Na ovoj mreži, niz softverskih agenata zastupa i djeluje u ime svojih vlasnika. Ovi autonomni agenti rade na pružanju optimizovane usluge u raznim ekosistemima, u korist i dobavljača i potrošača.

Ovaj sistem ima veliki potencijal u mnogim područjima. Korisnici financijskih usluga mogu optimizirati trgovanje, mreže javnog prevoza bi se mogle rekonfigurisati, gradovi bi se mogli inteligentno prilagoditi korištenju njihovih građana, preduzetništvo bi se moglo restrukturisati, a energetske mreže mogu se povezati u pametnu mrežu.

Ko su osnivači Fetch.ai -a?

Fetch.ai su osnovali Toby Simpson, Humayun Sheikh i Thomas Hain.

Humayun Sheikh je trenutni izvršni direktor Fetch.ai-a. On je takođe izvršni direktor i osnivač Mettalex-a te osnivač uVue i itzMe.

Toby Simpson je glavni direktor kompanije Fetch.ai. Bio je i glavni tehnički direktor u Ososim Limited-u, kao i šef dizajna softvera u DeepMind-u.

Thomas Hain je glavni naučni direktor Fetch.ai-a. Prije toga bio je saosnivač i direktor Koemei.

Šta čini Fetch.ai jedinstvenim?

fetch.ai cijena

FETch.ai-jev token FET, dizajniran je za pronalaženje, stvaranje, implementaciju i obuku autonomnih ekonomskih agenata i bitan je dio pametnih ugovora i proročanstava na platformi.

Korištenjem FET-a, korisnici mogu graditi i postavljati vlastite agente na mreži. Plaćajući pomoću FET tokena programeni mogu pristupiti pomoćnim programima zasnovanim na mašinskom učenju, za obuku autonomnih agenata i primjenu kolektivne inteligencije na mreži.

Čvorovi za provjeru su takođe omogućeni ulaganjem FET tokena, što olakšava validaciju mreže i reputaciju.

Tehnološki niz Fetch.ai ima četiri različita elementa, a to su:

Agent Framework – pruža modularne komponente za višestruku upotrebu, koje pomažu u izgradnji sistema sa više agenata.

Otvoreni ekonomski okvir – agentima pruža funkcije pretraživanja i otkrivanja.

Agent Metropolis – je zbirka pametnih ugovora koji se izvode na WebAssembly (WASM) virtualnoj mašini, radi održavanja nepromjenjive evidencije sporazuma između agenata.

Fetch.ai Blockchain kombinuje višestranu kriptografiju i teoriju igara, kako bi se osigurao siguran konsenzus otporan na cenzuru, kao i brza lančana sinhronizacija za podršku aplikacijskim agentima.

Što se tiče osnovnih komponenti platforme, postoji učenje gdje je svaki učesnik učenik u eksperimentu, predstavljajući jedinstveni privatni skup podataka i sistem mašinskog učenja. Postoji i globalno tržište, koje je rezultat eksperimenta kolektivnog učenja, gdje model mašinskog učenja zajedno stvaraju učenici. Zatim slijedi Fetch.ai Blockchain koji podržava pametne ugovore, koji omogućavaju koordinaciju i upravljanje na siguran i provjerljiv način. I na kraju, postoji decentralizovani sloj podataka, baziran na IPFS-u, koji omogućava dijeljenje težine mašinskog učenja između svih uključenih učenika.

Koliko Fetch.ai (FET) žetona ima?

Fetch.ai (FET) ima ponudu od 746.113.681 žetona od februara 2021. godine, sa maksimalnom ponudom od 1.152.977.575 FET.

Kako je Fetch.ai mreža osigurana?

Korištenjem blockchain tehnologije, mreža je potpuno decentralizirana. Dodatnu sigurnost osigurava različita privatnost, koja pomaže u izbjegavanju izlaganja privatnih grupa podataka korisnika, prilikom stvaranja ažuriranja. Blockchain Fetch.ai također podržava kombinaciju višestranih kriptografija i teorije igara, pružajući siguran konsenzus otporan na cenzuru.

Gdje možete kupiti Fetch.ai (FET)?

Ako želite kupiti, prodati ili trgovati Fetch.ai (FET), to možete učiniti na sljedećim berzama:

Binance

BiKi

BiONE

BitAsset

HitBTC

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice ili pisca da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.