Bloomberg analitičar tvrdi da je mnogo isplativije ulagati u Bitcoin nego u zlato

Popularni analitičar, Mike McGlone, je izjavio da je trenutno Bitcoin četiri puta volatilniji nego žuti plemeniti metal, te da je cijena Bitcoina u poređenju sa njegovom cijenom iz 2018 još uvijek poprilično niska.

Prema McGlone-u, Bitcoin je „glavni rival“ zlatu i mogao bi postati njegova ali i visoka beta verzija obveznica.

Ovaj analitičar je takođe poredio Bitcoin sa dionicama kompanije Tesla, jer se ova dva sredstva često grupišu od strane analitičara kada je u pitanju sličan način pogleda na nove inovativne tehnologije.

Prema McGlone-u, cijena Bitcoina u odnosu na Tesline dionice bi mogla biti u procesu formiranja dna.

Ovaj jako popularan analitičar je ranije izjavio da će sledeća godina biti godina u kojoj će kripto doživjeti novi uspon, nakon jednogodišnjeg pada cijena.

„Najagresivnije podizanje kamata od strane FED-a u proteklih 40 godina je dobar razlog za mikoekonomsku plimu, ali 2023 godina bi mogla biti ona u kojoj će neka sredstva krenuti sa rastom prije kamatnih olakšica od strane centralnih banki. Ako banke ne popuste bar malo, svijet bi se mogao naći u još dubljoj recesiji, sa još većim posljedicama po sva rizična sredstva. Najizgledniji scenario je dolazak produženog deflatorng perioda za ekonomsko ali i za kripto tržište.“

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.