bloomberg

Bloomberg Terminal povećava svoju kripto pokrivenost za još 40 kovanica

Platforma za finansijske i tehničke informacije Bloomberg je uveliko proširila svoju pokrivenost kripto tržišta nakon odluke da uključi podatke o 50 najboljih kripto proizvoda na Bloomberg terminalu.

Menadžer proizvoda za kriptovalute u Bloombergu Alex Wenham sugerisao je da će im, kako interes zajednice “globalnih institucionalnih investitora” za digitalnu imovinu i dalje raste, biti potreban način da “besprijekorno ugrade digitalnu imovinu u svoje radne tokove”.

Bloomberg je već imao 10 kriptovaluta na svom terminalu od 2018., uključujući Bitcoin (BTC), Ether (ETH) i Ripple (XRP). Ekspanzija dodaje dodatnih 40 kovanica u miks kao što je Solana (SOL), omogućavajući finansijskim profesionalcima i institucijama pristup podacima o finansijskom tržištu u realnom vremenu i obavljanje trgovanja.

Ovo je najveća ekspanzija njegovih kripto podataka otkako je Bloomberg Terminal počeo pratiti BTC 2013. godine.

Čini se da je suosnivač kriptoinvesticionog fonda Three Arrows Capital Su Zhu zadovoljan novim dodacima terminala. On je u petak u tvitu prokomentarisao da je “takođe cool što se povezuju sa bijelim knjigama”.

Bloomberg Terminal se smatra ključnim alatom za profesionalne i institucionalne investitore jer nudi analizu, uvid u usklađenost i rizik i omogućava korisnicima da trguju. Bloomberg kaže da provjerava imovinu na terminalu kroz pristup vođen podacima i “osigurava da se taj pristup razvija zajedno s kripto tržištima”.

Korisnici Bloomberg terminala mogu pristupiti unutardnevnim cijenama za sve kriptovalute koje prati posjetom CRYP-u.

Dodavanje toliko više kripto imovine na Bloomberg Terminal ukazuje na veću zrelost na kripto tržištima. Institucije mnogo bliže sagledavaju svoje mogućnosti unutar prostora kako bi razvile platforme i ostvarile profit.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.