Broj Bitcoina prebačenih na berze skoro dostigao all time high

U srijedu je viđen veliki volumen transfera na berze od strane „kitova“, sličan volumen je viđen pred pad cijena u martu 2020. godine.

Oko 80 hiljada Bitcoina je prebačeno na berze u samo jednom danu, što predstavlja vrijednost od neki 2,2 biliona dolara, prema trenutnim cijenama.

Tokom nekontrolisane prodaje, cijena Bitcoina je opala na 25 hiljada dolara, dok se trenutno nalazi na oko 28,400 dolara, te se čini da je histerija uhvatila kripto investitore.

Cijene blockchain naknada su naglo skočile i oko 15 Bitcoina, u taksama, treba da uđe u mrežu jer je aktivnost na ovoj mreži dovela do jednog od najopterećenijih dana.

Panika se stvorila u jednom danu i većina kriptovaluta je izgubila na cijeni i 40%, nakon prvobitnog pada od 20-30%.

Ovo je nešto što je očekivano da se vidi tokom jesenjeg bear tržišta. Ipak, ovog proljeća, većina kriptovaluta je već opala za cijelih 90%.

Prebrz i preveliki pad je uzrokovao da investitori gube razum, u danu u kom su „kitovi“ protresli kripto tržište.

Ipak, oni mogu biti bespomoćni u ovom kripto prostoru, dok god ova generacija ne ponovi istu grešku koju su napravili njihovi prethodnici.

Samovoljno su dali zlato bankarima i sada bankari vladaju. Digitalno zlato se ne može konfiskovati. Još uvijek ga, u većini slučajeva, posjeduju obični investitori. Tako da će javnost stajati na put monetarnim stvarima, dok god se ne odreknu prava svoga glasa.

Korporativni investitori uglavnom prodaju i kripto i doinice, oni samo žele njihov dump and pump. U ovoj javnoj odluci biramo da li da im dozvolimo ili ćemo poslati poruku „ne dok smo mi tu.“

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.