“Buy The Dip” – Treći po veličini Bitcoin kit dokupio 29 miliona dolara Bitcoina

Dodatna akumulacija

Treći po veličini Bitcoin kit nastavlja da akumulira primarnu digitalnu svojinu. Prema podacima BitInfoCharts, u protekla dva dana ovaj kit je kupio preko 750 Bitcoina, što predstavlja vrijednost oko 29 miliona dolara, povećavajući svoju zalihu na oko 127 hiljada BTC-a (oko 5 biliona dolara).

Prvu kupovinu je izvršo 7. marta, u večernjim satima, kupivši 318 Bicoina po cijeni od 38,204 dolara, a ukupan iznos prelazi 12 miliona dolara. Ovaj kit je dodao još 432 Bitcoina, po cijeni od 38,500 dolara, u vrijednosti od skoro 17 milona dolara, što čini ukupnu transakciju od 750 Bitcoina i 29 miliona dolara.

Trenutno, ovaj kit ostaje anoniman, dok zajednica šepkuliše da ovaj nalog pripada hladnom novčaniku kripto berze. Međutim, aktivnost ovog kita se ne uklapa sa aktivnostima kripto berzi. On konstantno pokazuje interes za “Buying The Dip” i dodatno akumuliranje BTC-a.

Ovaj kit je u januaru prestigao Michael Saylorovu kompaniju MicroStrategy, tadašnjeg trećeplasiranog vlasnika BTC-a, sa kupovinom 551 Bitcoina. Tadašnjom kupovinom je dopunio količinu Bitcoina na 124,485, ostavljajući iza sebe MicroStrategy sa 123,391 BTC.

Tada je Saylor ovo objavio na tviteru: “Novčanik ovog kita je bio veliki rival u proteklih nekoliko mjeseci. Počeo je kupovati BTC nakon pada BTC-a sa 69 na 63 hiljade dolara, i dokupio se na svakom sledećem padu, sve do 36 hiljada dolara … Zahvaljujući pametnom kupovanju tokom pada cijene, ovaj kit je uložio 2,67 biliona dolara i kupio više BTC-a nego što je Saylor kupio sa 3,75 biliona.”

Montažna snaga Bitcoina

Bitcoin je juče probio nivo od 40 hiljada dolara, nakon pada od prije 4 dana. Ovo je predstavljalo 9,9% porasta u poslednja 24 sata, dok je cijena u vrijeme pisanja ovog teksta oko 39 hiljada dolara, prema podacma sa CoinMarketCap-a.

Stručnjaci su ovaj skok pripisali Bidenovoj izvršnoj naredbi o kriptovalutama. Sekretar Trezora, Janet L. Yellen,  je pohvalila ovu naredbu izjavom “Istorijska izvršna naredba redsjednika Bidena, poziva na sveobuhvatan i koordinisan pristup polisi digitalnih sredstava. Ovakav pristup će podržati odgovorne inovacije, koje bi mogle imati značajnu koristi za naciju, korisnike i kompanije.”

Nadajmo se da će izvršna naredba ovoj industriji donijeti dugo očekivana regulatorna pojašnjenja i još više potaknuti institucionalno usvajanje. Anthony Scaramucci, osnivač Skybridge kompanije, je skoro objavio, da ukoliko Bitcoin dostigne 100 hiljada dolara, treba dosta posla da se uradi u smislu regulacija.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.