Cardano (ADA): koji kritični faktori mogu uticati na njegovu cijenu?

Cardano (ADA) je inovativan i jedinstveni projekat koji ima za cilj pružiti novi oblik blockchain infrastrukture, kombinujući prednosti mnogih tehnoloških i matematičkih koncepata. Ovaj blockchain projekat treće generacije ima potencijal postati jedna od vodećih platformi pametnih ugovora. S obzirom da će pametni ugovori uskoro stići, investitori ADA -e naizgled su ushićeni zbog toga što se njihova ulaganja pretvaraju u profit. Međutim, da li bi predstojeći zakon o infrastrukturi mogao uticati na Cardano? I kako se investitori zapravo osjećaju povodom toga?

Sljedeći kritični nivoi za Cardano

Novi infrastrukturni predlog ima za cilj izmijeniti pravila o oporezivanju kriptovaluta. Prema novom zakonu brokeri će morati prijaviti svoje dobitke. Ovo je dodatak prijavljivanju svih transakcija u vrijednosti većoj od 10.000 USD. Međutim, pitanje usred cijelog ovog haosa jeste – kako će to uticati na Cardano kriptovalutu?

Prema procjenama koje je istakao analitičar Dan Gambardello, u svom nedavnom videu na YouTubeu, čini se da postoji mogućnost uzlaznog trenda. Na dnevnom grafikonu, Cardano konačno testira vrata bull market tržišta Fibonaccijevog alata jer se svijećnjak zatvorio iznad nivoa 1.618. Ovo je obično dobar znak uzlaznog trenda. Ovo kretanje je slično bull run-u iz 20 kardano ada kriticni nivo

Međutim, budući da tržište ulazi u fazu korekcije, ulazni trend bi mogao biti prekinut.

U tom slučaju, ADA bi mogao pronaći podršku oko 1,2 USD. Takođe, altcoin se srušio iz silaznog trougla na podršku oko 3250 sats-a. Sve dok ADA ovo pravilno ne testira, čini se da je kretanje prema gore malo vjerovatno.

ada cardano grafikon

Da li se investitori slažu?

U smislu kupovine i prodaje, čini se da bear market trenutno dominira. Osim toga, nestabilnost kojoj smo nedavno svjedočili pala je za gotovo 100% u posljednja 2 mjeseca. U junu je nestabilnost bila na 150% kada smo bili svjedoci manjeg bear run-a. Iako je to dobar znak, znakovi širenja tržišta i dalje izgledaju negativno.

cardano volatility

Takođe, nove adrese i aktivne adrese značajno su opale, pa su čak 1. augusta dosegle brojku od 0. Uzimajući u obzir ove podatke, postaje jasno kuda bi ADA mogao krenuti.

cardano active adresa

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.