Circle prikazao svih 55,7 biliona dolara USDC rezervi

Circle je objelodanio USD Coin (USDC) rezerve u potpunosti, po prvi put do sada. Ovaj potez je napravljen da bi se ponudila transparentnost i da se ulije veće povjerenje u ovaj stabilni novčić.

Od 30. juna, njihove rezerve od 55,7 biliona dolara su se sastojale od 42,12 biliona u kratkoročnim obveznicama Sjedinjenih Država i 13,58 biliona dolara u kešu, koji je povjeren odobrenoj finansijskoj instituciji u državi, saopšteno je iz ove kompanije u četvrtak. Procjenjena srednja starost njihovih obveznica iznosi 43,9 dana.

„USDC rezerve se čuvaju u kešu i 3 mjeseca starim obveznicama, koje se čuvaju na odvojenim računima u korist USDC korisnika i u potpunosti su odvojene od operacija kompanije Circle,“ izjavio je izvršni direktor za finansijske operacije ove kompanije, Jeremy Fox-Geen, u blog postu.

Iz Circle kompanije su izjavili da je ovaj izvještaj prvi mjesečni pregled rezervi ovog stabilnog novčića i da planiraju da obezbijede dnevni uvid u njihova sredstva, samo se čeka odobrenje od pomenutih institucija kod kojih se čuvaju rezerve.

Tokom većeg dijela 2022. godine USDC se penjao na rang listi stabilnih novčića, zahvaljujući porastu decentralizovanih finansija (DeFi) i Circle-ovoj posvećenosti regulatornoj transparentnosti. Prema podacima kompanije ConsenSys, rast ovog stabilnog novčića je povezan sa pozitivnom percepcijom tržišta i činjenicom da Circle i Coinbase „izdaju USDC na adekvatan način.“

Circle proširuje svoje operacije stabilnih novčića mimo američkog dolara, na način da su u skorije vrijeme napravili potpuno podržan euro token. Kako prenosi Cointelegraph, Euro Coin (EUROC), će biti u potpunosti podržan u Euro valuti. Tokom proteklih nekoliko dana, euro nije uspio da održi svoju nadmoć u odnosu na američki dolar, po prvi put od 2002. godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.