Coinbase će obustaviti Ethereum transakcije tokom prelaska na PoS

Kripto berza Coinbase je objavila smjernice za visoko očekivani događaj na Ethereum mreži, Ethereum Merge nadogradnju, koja će prebaciti ovu mrežu na proof-of-stake protokol.

Ova berza će nakratko pauzirati sve depozite i povlačenje Ethereum tokena dok se tranzicija, koja je planirana za 15. septembar, u potpunosti ne završi, obavljeno je na Coinbase blog postu 16. avgusta.

Prema izjavi ove berze, pauziranje transakcija je mjera predostržnosti, da bi se obezbjedilo normalno trgovanje ovog sredstva i drugih ERC-20 tokena, nakon što se završi ndogradnja. Berza je potvrdila da će Ethereum nakon tranzicije ponuditi ugodna iskustva korisnicima.

„Tokom tranzicije, Coinbase će kratko pauzirati nove Ethereum i ERC-20 depozite i povlačenja kao mjeru predostrožnosti.“

Bez uticaja na druga sredstva

Coinbase je objavio da zaustavljanje transakcija neće imati uticaj na druga sredstva. Iz Coinbase berze su takođe naglasili da su šanse da prevaranti iskoriste ovu tranziciju jako velike i pozivaju korisnike na veliki oprez.

„Ovo pauziranje nam dozvoljava da se tranzicija pozitivno odrazi na naše sisteme. Ne očekujemo da će druge mreže ili valute imati uticaj na trgovanje sa ETH i ERC-20 tokenima, kroz naše centralizovane proizvode za trgovanje.“

Kripto zajednica očekuje da Ethereum napravi potpuni prelazak nakon uspješnog završetka Goeril test mreže, a ovo je planirano za 10. avugst. Goeril nadogradnja je poslednja proba prije prelaska sa proof-of-work na proof-of-stake.

Uticaj tranzicije

Važno je napomenuti da je ova tranzicija bila inicijalno planirana za 19. septembar, nakon čega je Vitalik Buterin objavio pomjeranje na 15. septembar. Datum je navodno pomjeren zbog broja blokova koji su preostali za kopanje.

Ovaj prelazak se smatra jako bitnim za nastavak podizanja cijene Ethereuma, te ovo sredstvo pokazuje poovećanu zainteresovanost od strane investitora. Mike Novogratz, izvršni direktor kompanije za kripto investiranje Galaxy Digital, napomenuo je da smatra da je ova nadogradnja bitna stvar za privlačenje priliva kapitala u ovo digitalno sredstvo.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.