coindcx

CoinDCX uvodi module za učenje o kriptu na znakovnom jeziku

CoinDCX je rekao da je primarni cilj podizanje svijesti javnosti u vezi sa kriptom kao klasom finansijske imovine.

U prvoj inicijativi te vrste, kripto berza CoinDCX predstavila je besplatne module za učenje kreirane za investitore na znakovnom jeziku. Sadržaj će biti dostupan na  portalu za učenje, DCX Learn i fokusiraće se na blockchain i kriptovalute. Prema prvom indijskom kripto jednorogu, primarni cilj je podizanje svijesti javnosti o kriptovaluti kao klasi finansijske imovine.

U okviru svoje misije #TryCrypto, CoinDCX je izdvojio 1,3 miliona dolara za misiju i ima za cilj da 50 miliona indijskih korisnika upozna sa kripto ekosistemom.

CoinDCX je pokrenuo ovaj kurs za zajednicu onih koji imaju problema sa oštećenjem sluha povodom Međunarodnog dana znakovnog jezika, koji se obilježava svake godine 23. septembra.

Da bi kreirao ovaj kurs, DCX Learn je sarađivao sa Yunikee.com start-upom koji pomaže organizacijama i nevladinim organizacijama u kreiranju  proizvoda i usluga za ljude sa oštećenim sluhom na indijskom znakovnom jeziku.

Ramalingam Subramanian, šef brenda i komunikacija, CoinDCX, rekao je: „Naša misija je da predstavimo blockchain i kriptovalute sve većem broju Indijaca. Želimo da osiguramo da svi imaju pristup kriptu i donose informisane odluke dok borave u kripto “svijetu” “.

Korisnici mogu posjetiti DCX Learn YouTube kanal i pogledati pilot video ovog  kursa. Nakon završetka kursa biće obezbjeđen i sertifikat.

Kurs će biti dostupan na platformi DCX Learn u formatu od 10 video serija:„Učenje o blockchainu i kriptovaluti“; „Šta je novo u blockchain tehnologiji“; „Brujanje o Bitcoinu”; “Zašto su Bitcoin i kriptovalute toliko popularni?”; „Ako ne Bitcoin, koje druge kriptovalute ?; i „Kako mogu da trgujem na kripto tržištima?“. To su samo neki od modula koje će polaznici moći savladati.

Druge teme uključuju:„Koje vrste ulaganja su moguće na tržištu kriptovaluta?”; „Kako mogu da iskopam svoj Bitkoin”; i „Koji faktori oblikuju cijene“.

CoinDCX takođe ima za cilj da uvede slične kurseve na mnogim drugim jezicima, uključujući i indijske regionalne jezike.

CoinDCX je nedavno postao prvi indijski kripto jednorog nakon što je prikupio 90 miliona dolara u krugu finansiranja Serije C, koji je zajedno sa drugim investitorima vodio suosnivač Facebooka Eduardo Saverin.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.