crypto.com pauses

Crypto.com pauzira isplate zbog ‘sumnjive aktivnosti’

Osnivač Dogecoina Billy Markus primijetio je sumnjiv obrazac transakcije na Etherscan-u koji je natjerao kompaniju da za sada obustavi sve transakcije.

Glavni kripto novčanik i platforma Crypto.com privremeno su zaustavili isplate nakon što je “mali broj korisnika prijavio sumnjivu aktivnost na svojim računima”, ali su sva sredstva navodno sigurna u ovom trenutku.

crypto.com

Prije nekoliko sati, Crypto.com je zaustavio povlačenje sredstava sa svoje platforme kao odgovor na nekoliko “krađa” koje su prijavili kupci. Osnivač Dogecoina (DOGE) Billy Markus primijetio je sumnjiv obrazac transakcije na Etherscan-u koji je natjerao kompaniju da zaustavi sve transakcije dok ne shvati šta se dešava sa njenom platformom.

crypto.com 2

Ben Baller, entuzijasta kriptovaluta i zlatar, tvrdio je da je njegov račun provaljen, izgubivši 4,28 etera (ETH) (oko 15.000 dolara). Također je rekao da je koristio autentifikaciju u dva faktora, tako da su navodni počinioci sigurno zaobišli neke od sigurnosnih funkcija Crypto.com.

crypto.com 3

Cointelegraph je kontaktirao Crypto.com za više detalja u vezi sa svojom odlukom da zaustavi povlačenja novca, ali nije dobio odgovor u trenutku objavljivanja ovog teksta. Ovaj članak će biti ažuriran u očekivanju novih informacija.

Industriji kriptovaluta nisu nepoznati hakovi, povlačenje tepiha i iskorištavanje protokola. Ranije ovog mjeseca, decentralizovana finansijska sigurnosna platforma i servis za nagrađivanje grešaka Immunefi otkrili su da su gubici od hakova, prevara i drugih zlonamjernih aktivnosti premašili 10,2 milijarde dolara u 2021.

Prema izvještaju, bilo je 120 kripto eksploatacija ili lažnih pokušaja hakiranja, od kojih je najvrijedniji hak Poly Network od 613 miliona dolara.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.