pool

Crypto rudar Poolin nudi IOU tokene nakon suspenzije povlačenja

“Naš prioritet, za sada, je da nastavimo sa povlačenjem što je moguće više kovanica/tokena”, rekao je Poolin.

Poolin, jedan od najvećih pool-ova za rudarenje Bitcoin-a po hash rate-u, ​​najavio je da će izdati IOU tokene u nastojanju da “smanji uticaj suspenzije povlačenja” na korisnike.

U postu na blogu u utorak, Poolin je rekao da će njegova usluga novčanika pustiti IOU ERC-20 tokene za korisnike koji ne mogu povući svoje Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT), Litecoin (LTC), Zcash (ZEC) i Dogecoin (DOGE). 15. septembra majning pool će izdati IOUBTC, IOUETH, IOUUSDT, IOULTC, IOUZEC i IOUDoge, u omjeru 1:1 na osnovu posjeda korisnika nakon suspenzije povlačenja zbog prijavljenih „problema s likvidnošću“.

“Naš prioritet, za sada, je da nastavimo sa povlačenjem što je moguće više kovanica/tokena”, rekao je Poolin. “Kompanija sada teži višestrukim rješenjima za rješavanje kratkoročnog nedostatka likvidnosti, uključujući traženje novih investicija, zamjene duga i kapitala i likvidaciju imovine.”

Prema Poolinu, korisnici će imati broj originalnih tokena u svojoj imovini i računima „na nuli“ nakon izdavanja IOU-a, za koje je majning pool tvrdio da se mogu automatski povući u bilo kojem trenutku. Osim toga, platforma je rekla da planira na kraju spaliti sve IOU nakon što korisnici dobiju priliku da ih razmijene za svoje originalne tokene na lancu ili sa trećim stranama, kupe opremu za rudarenje ili kupe dionice u Poolinovoj američkoj kompaniji.

Druge platforme su zauzele sličan pristup – oslobađanje IOU tokena – kada se suočene s problemima likvidnosti. U 2021. DeFi alat za kombinaciju transakcija Furucombo pretrpio je eksploataciju koja je koštala protokol 15 miliona dolara, a kasnije je izdao 5 miliona iouCOMBO tokena kao dio plana kompenzacije za oštećene.

Poolin majning pool je pokrenut 2017. godine sa sjedištem u Kini koji djeluje pod Blockinom. Prema podacima sa BTC.com, firma je bila odgovorna za otprilike 10,6% BTC blokova iskopanih u prethodnih 12 mjeseci, što je peti najveći rudarski pool iza Foundry USA, AntPool, F2Pool i Binance Pool.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.