Deutsche Telekom će postati Polygon validator

Njemačka kompanija Deutsche Telekom je na putu da postavi svoju infrastrukturu u Web3 i na taj način postane Polygon (MATIC) validator. Protokol za skaliranje Ethereuma, Polygon, ima oko 100 validatora koji obezbjeđuju validacije i usluge zalaganja za mrežu i za Polygon Supernets rješenja.

Deutsche Telekom pruža usluge savjetovanja i razvoja softvera, dok istovremeno koristi svoju infrastrukturu da poboljša bezbjednost mreže i da istraži nove izvore priliva sredstava kao validator za nekoliko blockchain protokola. Pored Polygon-a, Deutsche Telekom je validator za Celo (CELO), Q (QDAO), Flow (FLOW), Ethereum (ETH) i Chainlink (LINK).

Polygon mreža je izrasla u bitan layer-2 protokol za Ethereum ekosistem, te nudi širok opseg rješenja za skaliranje uključujući sporedne lance (side chains), dostupnost podataka i ZK rollups, čija je beta verzija nedavno puštena u rad.

Kao Polygon validator, Deutsche Telekom će pomoći u obezbjeđivanju Polygon-ovih PoS sidechain-a za zalaganje, što će dovesti do povećavanja sigurnosti, decentralizacije i boljeg upravljanja protokolom.

Kompanija će pokretati cijeli čvor, proizvoditi blokove i potvrđivati transakcije, dok će istovremeno provjeravati Ethereum glavnu mrežu.

U razgovoru sa jedinim popularnim medijskim listom, direktor Deutsche Telekom Blockchain Solutions Centra, Dirk Röde je izjavio:

Deutsche Telekom ne samo da ima obnovljenu infrastruktu za pružanje mobilnih i internet usluga, nego se takođe značajno posvetio proširivanju svog prisustva i pouzdanosti kao pružalac usluga u Web3 domenu.“

U vrijeme pisanja ovog teksta, cijena Polygon MATIC tokena iznosi 0,89 dolara, što predstavlja pad od 44,16% u odnosu na najvišu cijenu u 2023. godini.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.