Elon Musk nastavlja da lobira McDonald's da prihvati Dogecoin (DOGE)

Izvršni direktor kompanija Tesla, Space X i Tviter, Elon Musk, nastavio je da izaziva McDonalds da prihvati Dogecoin kao sredstvo plaćanja, a prije ovoga je forsirao da McDonald's prihvati kriptovalute.

Odgovarajući na tvit zvaničnog McDonald's naloga, koji je bio neaktivan nekoliko mjeseci, jedan korisnik je pitao Muska da li njegova ponuda, da pojede Happy Meal na televiziji i dalje važi, ukoliko McDonald's prihvati Dogecoin kao sredstvo plaćanja, Elon je odgovorio:

Originalna ponuda Elona prema McDonald's je došla nakon jake rasprodaje na kriptu tržištu, kada je McDonald's počeo da zadirkuje kripto zajednicu sa pitanjima prema korisnicima koji posjeduju kripto Tviter naloge,  kako se sada drže nakon velike rasprodaje.

Elon Musk je dobro poznat pristalica Dogecoina. Kompanija Tesla je počela prihvatati plaćanje putem Dogecoina, preko svoje internet stranice krajem 2021. godine, dozvoljavajući kupovinu proizvoda kao što je „cyberwhistle.“ Elon je takođe nagovjestio da bi uskoro SpaceX mogao početi da prihvata Dogecoin uplate.

Na Teslinoj stranici podrške za Dogecoin, kompanija je naglasila da bi korisnicima koji pošalju pogrešnu količinu Dogecoina, narudžba mogla biti otkazana i dodaju da višak od uplaćenog iznosa neće biti vraćen.

Stranica takođe navodi da Tesla „više ne može prihvatiti plaćanje sa nekoliko različitih novčanika za jednu narudžbu,“ i pojašnjava da kada je „narudžba izvršena sa Dogecoinom kao metodom plaćanja, nakon toga ne može biti otkazana.“

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.