elon-musk

Elon Musk otkriva u koje je kriptovalute ulagao

Izvršni direktor Tesle (TSLA) Elon Musk, zagovornik kriptovaluta, otkrio je da nije uložio u meme token Shiba Inu, iako su njegovi tvitovi o meme tokenu izazvali porast ovog tokena u prošlosti.

U mnoštvu tvitova, on je ponovio da podržava Dogecoin kao token za šalu, nazivajući ga “narodni kripto”, kao i mnogi njegovi zaposleni u Tesli i SpaceX-u. Takođe je rekao da nema nikakve veze sa neprofitnom Dogecoin fondacijom.

Rekao je da ni on, ni njegov saradnik Jared Birchall, nisu bili u savjetodavnom odboru fondacije, koja radi na promociji kripta putem patenata, zagovaranja o njemu i zaštite zaštitnog znaka.

Takođe je rekao da je ulagao u Bitcoin, i Ethereum – najbolje svjetske kriptovalute , njegov portfolio takođe o tome govori u prošlosti.

Dogecoin (DOGE-USD) je porastao 7,7% na trgovanju na 0,27 USD (0,20 £) u ponedjeljak ujutru.
U međuvremenu, Shiba Inu (SHIB-USD) je ojačao za više od 50% kako bi u nedjelju dostigao istorijski maksimum od 0,000044 USD i postao jedanaesta najveća kriptovaluta na tržištu.

Ali kada je korisnik Tvitera @ShibaInuHolder upitao Muska koliko tokena Shiba Inu ima, njegov odgovor je bio definitivan, „Ništa“.
Do ponedeljka ujutro token je pao na 0,000039 dolara.

Zajednica Shiba Inu je uznemirena zbog tvita, a jedan korisnik @kkamalk je tvitnuo: “Zašto Elon mora da posjeduje bilo koji $ SHIB da bi bio on vrijedan. Trebalo bi da se radi o upotrebljivosti.”

Ranije ovog mjeseca, Shiba Inu je porastao na 0,000013 dolara nakon što je Musk na Twitteru objavio fotografiju svog šteneta, iste pasmine po kojoj je token dobio ime.

Postoji još jedan šaljivi znak koji se zove floki, koji dijeli ime Muskovog ljubimca Shiba Inu. Ali izgleda da ni on ne drži nijednu od njih.

Muskovi tvitovi često imaju značajan uticaj na cijenu kriptovaluta. Na primjer, Bitcoin je narastao kada je tvitovao da će Tesla nastaviti da prihvata Bitcoin (BTC-USD) kada postane ekološki prihvatljiviji.

“Kao što smo vidjeli kod Dogecoina, a sada i Shiba Inua, tvitovi magnata poput Elona Muska kontrolišu uspon i pad digitalne imovine”, rekao je Michael Kamerman, izvršni direktor Skilling -a.

„Društveni mediji i finansijski uticajni ljudi su sjajni u uvođenju koncepta kriptovalute, ali investitori treba da prepoznaju vrijednost zabave koja se dešava onlajn i da sami pogledaju dublje u kriptovalute prije nego što donesu bilo kakvu odluku“, rekao je on.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.