Ethereum Scaling Solution

Ethereum Scaling Solution Poligon lansira DAO za „ujedinjenje“ DeFi platformi

Poligon će iskoristiti svoj DeFi fond od 100 miliona dolara kako bi promovisao interoperabilnost i usvajanje, a korisnicima će podijeliti novi token za upravljanje.

Poligon je rešenje za skaliranje drugog sloja Ethereum-a.

Ukratko

  • Poligon, Ethereum skaliranje, pokrenuće DAO kako bi podstaklo interoperabilnost i usvajanje DeFi-a.
  • Firma je pozvala DeFi partnere kao što su Aave, Chainlink i SushiSwap da pomognu u osnivanju decentralizovane organizacije koja će upravljati inicijativom.

Rješenje za skaliranje drugog sloja Ethereum-a (Poligon) koristi niz decentralizovanih finansija (DeFi) usluge i platforme za obavljanje jeftinijih i bržih transakcija nego što Ethereum glavna mreža može da podnese.

DeFi je u suštini sveobuhvatan izraz koji se koristi za opisivanje peer-to-peer pozajmljivanja i trgovine, koja se dešava na blockchain mrežama poput Ethereuma. Prerastao je iz sićušne kriptovalute, vrijedne nekoliko stotina miliona dolara (2019. godine), do industrije od 80 milijardi dolara.

Ipak, Poligon smatra da ima prostora za poboljšanja. Naravno, Poligon želi biti u središtu akcije i formira DAO, da pomogne da se ovo dogodi. DAO je decentralizovana autonomna organizacija, koja odgovornosti upravljanja raspoređuje po distributivnoj mreži, a ne u centralizovanu vlast. U mnogim slučajevima, vlasnici DAO tokena glasaju o prijedlozima upravljanja.

Danas je Poligon najavio planove za DAO za koji veruje da može „ujediniti“ različite DeFi platforme i usluge putem deljene arhitekture, zajedno sa uključivanjem „sledećih 100 miliona“ korisnika u Poligon. Drugim rečima, ono što Poligon veruje da je dobro za DeFi trebalo bi da bude dobro i za Poligon zauzvrat, a projekat ima za cilj da ubaci novac u DAO za postizanje tih ciljeva.

Poligon će iskoristiti DeFi fond od 100 miliona dolara, koji je objavio prošlog aprila, kako bi finansirao stvaranje i održavanje organizacije i pomogao u finansiranju projekata za koje korisnici misle da bi mogli da pomognu DeFi industriji u budućnosti. Projekat planira da podijeli nove tokene za upravljanje DAO postojećim korisnicima Poligona, kako se organizacija formalizuje i oblikuje.

matic cijena

„Sveobuhvatna namjera Poligona je da decentralizuje konkretno unutrašnje odlučivanje i pozove zajednice da ima riječ u tekućem razvoju poligon DeFi sektora“, navodi se u saopštenju kompanije. „Poduhvat takođe namjerava da podstakne bolju međusobnu saradnju i kompatibilnost u projektima zajednice.“

Već je Poligon angažovao nekoliko svojih partnera kako bi pomogao u uspostavljanju DeFi DAO-a. Decentralizovana oracle mreža Chainlink je uključena, kao i tržište kredita Aave koje pokreće Poligon, plus decentralizovane berze SushiSwap i KuickSwap zasnovane na Ethereum-u. Najava Poligona sugeriše da bi se DAO finansiranje moglo koristiti za stvaranje veza između DeFi platformi, izgradnju rampi za kripto novčanike, institucije i drugo.

Čak i sa najavom i partnerima, Poligon i dalje sređuje sitne detalje. U podužem postu na Poligonovom blogu, kompanija je raspravljala o svojim razlozima za stvaranje DAO-a i potencijalnim prednostima. Međutim, današnje saopštenje Poligona sugeriše da će se „razvijati DAO inicijativa ekosistema u narednim nedeljama i mjesecima“.

Poligon je započeo život kao Matic Network, riješenje za skaliranje sloja 2 za Ethereum, ali je u februaru rebrendiran jer je najavio dodatna riješenja i platforme za programere, da efikasno iskoriste Ethereum ekosistem sa svojim decentralizovanim aplikacijama (dapps). Prošle nedelje, Poligon je najavio planove da kupi drugo riješenje za skaliranje Hermez za 250 miliona dolara, „spoji“ Hermez Network token u svoju mrežu putem swap-a i integriše svoju tehnologiju prikupljanja transakcija u paket Poligon.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i spekulativno, pa ovaj članak nije preporuka vlasnika stranice ili pisca da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke uvijek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovde sadržanih informacija.