Michael van de Poppe

Evo šta slijedi za Bitcoin, Ethereum i Cardano nakon tržišne deponije, prema analitičaru Michael van de Poppe

Poznati analitičar, Michaël van de Poppe iznosi ono što misli da bi moglo biti sledeće za Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) i Cardano (ADA), nakon dramatične korekcije u kojoj je više od 500 milijardi dolara napustilo kripto tržišta.

U novoj strateškoj sesiji, Van De Poppe kaže da nagli padovi nisu ništa novo za Bitcoin i vjeruje da je struktura tržišta još uvijek netaknuta.

„Vidjeli smo da se to dešava u svakom ciklusu, a takođe smo vidjeli i tokom ciklusa kupovine prije nekoliko dana. Dakle, ova lančana reakcija, na negativnu stranu, mora se dogoditi da se likvidiraju svi koji su na dnu. Dakle, svaki dug mora biti likvidiran, FOMO mora biti ubijen kako bi isprao sve sa tržišta prije nego što tržišta počnu da se okreću.

Ako želimo da se povratimo na cijenu od 46.700 dolara, struktura i dalje stoji. To znači da i dalje stvaramo veće padove. 46.700 do 47.000 dolara je za mene veoma izuzetan nivo. Ako uopšte dobijemo priliku da se približimo vrijednosti od 49.000 dolara, što je prethodna zona podrške, mislim da smo završili sa ovom cijelom ispravkom”.

Gledajući Ethereum, analitičar identifikuje kritičnu zonu podrške iz koje ETH može da nastavi uzlazni trend prema gore.

„Ako će se Ethereum zatvoriti iznad 3.400 dolara, sasvim smo sigurni da je to najniža vrijednost i da će se nastaviti kretati odavde. Kad se osvrnemo na strukturu cijena, vidimo da smo i u početku ovakve padove.

Vidjeli smo da se događaju rušenja, vidjeli smo padajuće događaje. I nakon toga su se tržišta jednostavno preokrenula, jer tako dubok fitilj, kao što je ovaj, samo pokazuje da zapravo postoji interesovanje sa tržišta, izazivajući pristrasnost”.

Što se tiče Cardana, Van De Poppe kaže da ADA ima snažan nivo podrške na 2,00 USD i da bi trebalo da se zatvori iznad 2,45 USD da bi se uzlazni trend mogao nastaviti.

“Najvjerovatnije, posebno ako se Cardano zaustavi iznad 2,45 dolara, vidjećemo nastavak kupovine u narednim danima.”