Formula One podnijela zahtjev za zaštitni znak u NFT i kripto prostoru

Formula One je podnijela zahtjev za dva zaštitna znaka povezana sa nezamjenjivim tokenima (NFT) i kriptovalutama, za nadolazeću veliku nagradu Las Vegasa koja treba da se održi u novembru 2023. godine.

Prema podnesenom zahtjevu, Formula One planira da ponudi viruelnu robu u vidu sportske opreme, viruelne odjeće, slušalica, suvenira, privjesaka za ključeve, nakita, skulptura i drugih predmeta.

Takođe planiraju da ponude uslugu kripto berze, trgovanja valutama i usluga za virtuelna sredstva.

Ova ulična trka će se voziti u centru Las Vegasa. Staza će biti oivičena neonskim svjetlima i prolaziće pored najluksuznijih kazino hotela, restorana i ostalih atrakcija. Planirano je da staza bude duga 6,1 kilometara i na ovoj stazi će se moći postići maksimalna brzina od 340 kilometara na sat.

Formula je u maju 2022. godinu kupila zemljište u centru „Sin Sitija“ da izgradi kompleks pit stopova i garaža za formule.

Prošlog juna, F1 tim McLaren je sklopio partnerstvo sa blockchain projektom Tezos (XTZ). Meme coin Floki Inu je objavio sporazum o brendiranju sa F1 timom Alfa Romeo još u februaru.

U julu 2022. godine, nekoliko F1 timova je bilo primorano da ukloni brendove kriptovaluta tokom velike nagrade Francuske, zbog oštrih zakona o reklamiranju u ovoj državi.

F1 tim Mercedes-AMG Petronas i kripto gigant FTX su najavili zajednički NFT projekat krajem aprila ove godine, te će neki kolekcionarski predmeti dolaziti sa stvarnim dijelovima formule jedan.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.