Framework Ventures objavio Web3 fond od 400 miliona dolara

Uprkos relativno nezanimljivoj cijeni, institucije nastavljaju da sipaju novac u industriju digitalnih sredstava.

Framework Ventures, kripto fokusirana kompanija sa oko 1,4 biliona dolara sredstava, uspješno je završila fazu VIII prikupljanja, što predstavlja fond od 400 miliona dolara u kriptovalutama, specifično fokusiran na startupe u ranim fazama i projekte koji se izgrađuju u ovom prostoru. Ovaj fond će podržavati razne Web3, startupe decentralizovanih finansija, kao i mreže a oko 200 miliona dolara iz ovog fonda će biti dodijeljeno Web3 gejming prostoru.

Pošto već poznat u blockchain gejming prostoru, Framework je ranije uložio u gejming infrastrukturu Stardust, kao i jako očekivani Illuvium.

Saosnivač kompanije Framework, Michael Anderson, je izjavio:

„Mislimo da je ovo kraj početka kripta i iskustva za korisnike kao što je gejming su spremna da otvore svoja vrata u smislu novih korisnika. Vjerujem da će sledeći nivo blockchain industrije biti u potpunosti o prihvatanju novih korisnika, takođe mislimo da je gejming daleko najveća marketinška prilika. Kako se ekonomija modela igraj i zaradi sužava na igrice označene kao AAA, koje su zapravo zabavne za igrati, očekujemo jaku eksploziju u rastu ovog sektora.“

Anderson predviđa da će blockchain gejming postati jedan od glavnih sektora za zapošljavanje u dolazećim godinama.

Završavanje faze VIII je treći fond ove kompanije i 90% sredstava kojima ova kompanija upravlja dolazi od nekoliko institucionalnih ualgača. Framework je mnogo uložio u rastući sektor decentralizovanih finansija u 2019. godini, uključujući i oracle Chainlink, protokol za pozajmljivanje Aave, indekser podataka Graph i protokol likvidnosti Tokemak.

Izgleda da ova kompanija ima aktivnu ulogu u mrežnim protokolima. Na primjer, kompanija održava Chainlink čvorište, koje opslužuje preko 200 sakupljača cijena na različitim blockchainima, te pokreće jedan od najvećih Graph indekser čvorova.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.