ftx i visa

FTX i Visa ulaze u partnerstvo da bi se dozvolilo kripto plaćanje u 40 zemalja

FTX token porastao je za više od 7% sa vijestima da će kompanija Sama Bankman-Frieda, FTX, izbaciti debitnu karticu u partnerstvu sa platnim gigantom Visa.

Trošenje kriptovalute može postati mnogo lakše. FTX, jedna od najvećih svjetskih kripto berzi, udružila se s platnim gigantom Visa kako bi uvela debitne kartice u 40 zemalja širom svijeta.

Ovaj potez bi omogućio korisnicima FTX-a da plaćaju robu i usluge pomoću debitnih kartica koje imaju “nultu naknadu”. Osim toga, vlasništvo nad karticom je besplatno, navodi se na web stranici kompanije.

Sam Bankman-Fried, najuticajnija osoba u kriptovaluti prema Cointelegraph's Top 100 u 2022., dugo je hvalio svoju želju da otkrije FTX debitnu karticu. Odluka njegove kompanije da se udruži sa starim sistemima plaćanja – za razliku od kripto šina za plaćanje kao što je Lightning Network – u skladu je s njegovim stavovima da budućnost Bitcoina (19.513 USD) kao mreže plaćanja nije održiva.

FTX token, izvorna kriptovaluta FTX platforme za trgovanje, poskočio je 7% na vijestima, dostigavši ​​maksimum od 25,62 dolara. Međutim, najviša vrijednost tokena je daleko od skoro 80 dolara.

Što se tiče Vise, razvoj bi bio konkurent konkurentskom Mastercardu nedavnim prodorima u kriptovalute. Glavni finansijski direktor Vasant Prabhu rekao je “Iako su vrijednosti pale, još uvijek postoji stabilan interes za kriptovalute”, misleći na tržište kripto medvjeda 2022.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.