FTX ne može kupiti sredstva Voyager-a dok se istraga ne završi

Okružni tužilac i finansijski regulatori iz Teksasa žele da spriječe FTX-ovu kupovinu Voyager Digital sredstava pod izgovorom da kompanija nije postupila po zakonu o finansijskim sredstvima.

„FTX US ne treba dozvoliti kupovinu sredstava dužnika osim ako komesar za hartije od vrijednosti utvrdi da li FTX US postupa prema zakonu, uključujući i kompanije kontrolisane od strane istog menadžmenta.“

Joseph Jason Rotunda, direktor odjeljenja za izvršavanje teksaškog državnog odbora za hartije od vrijednosti, rekao je da je prilikom pravljenja korisničkog naloga na FTX-u mogao da se prijavi za godišnju dobit uprkos FTX-ovoj izjavi da ovo ne mogu koristiti ljudi iz Sjedinjenih Država.

FTX je na aukciji dobio otkup bankrota kompanije Voyager Digital kao i njena sredstva, za iznos od 1,4 biliona dolara, krajem septembra 2022. godine.

„Izgleda da je program zarade ulagački ugovor, dokaz o zaduženju, i kao takav podliježe regulacijama za hartije od vrijednosti u Teksasu.”

U izmjenjenom dijelu teksta se navodi da je FTX nije kompanija koja je licencirana za prenos novca, novčane valute ili hartija od vrijednosti u državi Teksas.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.