galaxy digital

Galaxy Digital će davati tržišne podatake blockchainima putem Chainlinka

Galaxy je najavio da će pružiti tržišne podatke kako bi programeri pametnih ugovora mogli izgraditi bolje blockchain aplikacije.

Uprkos inovacijama koje donosi blockchain tehnologija, blockchain sam po sebi ne dolazi automatski s tržišnim podacima. Kako bi to popravila, tvrtka za trgovinu i upravljanje imovinom Galaxy Digital sarađivala je s provajderom blockchain oracle Chainlinkom.

U najavi poslanoj Cointelegraphu, Galaxy je naglasio da će kompanija dostaviti svoje podatke o cijenama kriptovaluta blockchainima putem Chainlinka. Firma vjeruje da će s ovim podacima programeri pametnih ugovora imati mogućnost da izgrade naprednije decentralizirane aplikacije (DApps).

Zane Glauber, šef odjela za strateške mogućnosti u Galaxyju, rekao je da vjeruju da će integracija imati pozitivan učinak na blockchain ekosistem. On je objasnio da:

“Blockchaini ne dolaze unaprijed učitani s vanjskim podacima, tako da pružamo referentne cijene za spot digitalnu imovinu koja će moći pokretati niz komplikovanih finansijskih struktura koje su samo tradicionalno bile domen našeg postojećeg finansijskog sistema.”

Prema Glauberu, tržišni podaci biće važni za primitive decentralizovanog finansiranja (DeFi) i DApps jer su za ove proizvode potrebne referentne cijene koje se mogu ugraditi u pametne ugovore. “Rast ovih budućih proizvoda trebao bi pomoći da se osigura rastuća ukupna vrijednost zaključana na DeFi aplikacijama, podržavajući budući razvoj ekosistema,” rekao je.

Yaser Jazouane, izvršni direktor u Chainlink-u, takođe je prokomentarisao Galaxyjev potez. Jazouane je rekao da su visokokvalitetni podaci o cijenama ključ koji otključava različite slučajeve upotrebe širom DeFi-ja. “Visokokvalitetni tržišni podaci podupiru DeFi ekonomiju”, rekao je.

Iako se čini da DeFi još uvijek ima mnogo potencijala za razvoj, prostor je još uvijek prepun hakova i eksploata. Nedavno su hakeri iskoristili ranjivost u generatoru adresa u novčaniku Profanity. Zbog toga je nekoliko novčanika izgubilo oko 3,3 miliona kripto imovine. Više od nedelju dana kasnije, napadnuta je još jedna adresa novčanika, što je rezultiralo hakerom koji je ukrao skoro milion dolara u Etheru (ETH).

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.