Goldman Sachs se sprema da ponudi “široku lepezu” BTC i krpto investicija za bogate klijente

Bankarski gigant Goldman Sachs se navodno sprema da ponudi usluge kripto investicija, bogatijim klijentima, tokom narednih mjeseci.

Prema novom izvještaju CNBC-a, ova investiciona banka planira da doda podršku za Bitcoin (BTC) i „široku lepezu“ drugi kripto sredstava, zbog velike potražnje od strane njenih klijenata sa velikim kapitalom.

Ovo je izjavila Mary Rich, novoimenovani šef za digitalna sredstava, odjeljenja za upravljanje privatnim bogatstvom u Goldman Sachs-u.

„Usko sarađujemo sa timovima unutar kompanije da bismo istražili načine da ponudimo promišljen i ispravan pristup ovom ekosistemu, našim privatnim klijentima i ovo je nešto što očekujemo da ćemo ponuditi u skorije vrijeme…

Postoji veliki broj klijenata koji traže da ulože u kritpvalute, kao u zaštitu protiv inflacije, a makro pozadina u ptekloj godini je sigurno uticala na ovo.

Takođe postoji veliki broj klijenata koji misle da smo na pomolu novog interneta, na neki način, te traže načine da učestvuju u ovom prostoru.“

Goldman Sachs odjeljenje za upravljanje privatnim bogatstvom je okrenuto ka imućnim klijentima, koji posjeduju minimalno 25 miliona dolara za ulaganje.

Trenutno, banka je usred prikupljanja potrebnih dozvola od države i federalnih regulatornih agencija, kao što je američka komisija za hartije od vrijednosti (U.S. SEC) i odjeljenje za finansijske usluge države New York, da bi na zakonit način ponudili kripto usluge, prenio je izvor blizak ovom pitanju unutar kompanije.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.