Google i Celo ostvarili partnerstvo sa ciljem poboljšavanja inovacija u Web3 sektoru

U skorijoj blog objavi, prvi proof-of-stake layer one protokol za mobilne telefone, Celo, objavio je saradanju sa Google Cloud-om, jednom od najvećih i najinovativnijih kompanija na svijetu.

Prema ovoj objavi, cilj novog partnerstva je podrška održivim startapima unutar Celo mreže. Jedan od ciljeva je i omogućavanje resursa za podršku startapa, kao i podrška u izgradnji i skaliranju Web3 aplikacija koje prioritizuju zaštitu životne sredine.

Prema blog postu Celo fondacije, ovo partnerstvo će se fokusirati na nekoliko ključnih oblasti, kao što je smanjenje potrošnje energije, smanjivanje emisija CO2 i promovisanje održivih biznis ideja.

Ovo će se postići tako što će se iskoristiti Google Cloud ekspertiza vezana za Cloud računarske usluge i iskustvo Celo kompanije u blockchain-u i decentralizovanim finansijama (DeFi).

Google Cloud će obezbjediti upotrebu Cloud-a i Firebase-a osnivačima koji će da grade na Celo platformi. Ovo će osnivačima startapa dati pristup infrastrukturi i uslugama Cloud-a, po sniženim cijenama, na taj način potičući ih da efikasnije izgrade aplikacije.

U obavještenju se takođe navodi da će tim Google Cloud-a voditi Celo osnivače kroz Residence program, koji je dizajniran da podrži startape u ranim fazama a koji se grade na Celo platformi.

Dodatno, Google će se pridružiti i drugim kompanijama kao što je Coinbase Cloud, sa ciljem da se pruži podrška projektu i startapima koji će učestvovati u virteulnom Celo camp accelerator-u, koji je zapravo program od 8 nedelja, dizajniran da pomogne startapima u ranoj fazi na Celo platformi.

Google već nekoliko godina istražuje potencijal blockchain tehnologije i njegovu primjenu. Google je bio uključen u razne projekte povezane se blockchain-om i kriptovalutama.

U 2019. godini, ovaj tehnološki gigant je ostvario partnerstvo sa kompanijom za analitiku, Chainalasys, da bi obezbjedio napredne analize podataka i sigurnosna rješenja prema kripto kompanijama. Cilj partnerstva je pomoć finansijskim institucijama i agencijama za sprovođenje zakona, da otkriju i da spriječe pranje novca putem korištenja blockchain tehnologije.

Google je takođe ostvario partnerstvo sa blockchain kompanijom Digital Asset, u 2018. godini, da bi mogao da prati i potvrđuje lanac nabavke srestava. Cilj ovog partnerstva je da obezbijedi transparentan i bezbjedan put prilikom praćenja kretanja robe od fabrike do krajnjeg potriošača, uz pomoć tehnologije koju obezbjeđuje blockchain.

Sveukupno, uključenost kompanije Google u blockchain i kripto prostor, prikazuje prepoznavanje potencijalne kripto industrije u nastajanju, kao i njene tehnologije ali i dalju posvećenost u istraživanju novih aplikacija i njihove primjene.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.