Gucci počinje prihvatati plaćanje u ApeCoin-u

Gucci je juče dodao ApeCoin na svoju listu prihvaćenih kriptovaluta, kojima se može platiti roba, čineći još jedan korak ovog luksuznog brenda ka istraživanju kriptovaluta.

Yuga Labs i luksuzni brendovi

Ovaj modni brend je objavio na tviteru da je počeo sa prihvatanjem ApeCoin plaćanja preko BitPay apikacije, u odabranim buticima širom Sjedinjenih Država. Ova vijest dolazi nakon što je Gucci objavio da će dozvoliti plaćanja korištenjem određenih kriptovaluta u radnjama u Nju Jorku, Los Anđelesu, Majamiju, Atlanti i Las Vegasu. Prilikom prvobitne objave, lista prihvaćenih kriptovaluta je izgledala ovako: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Dogecoin, Shiba Inu i nekoliko stabilnih novčića.

ApeCoin je token za upravljanje i korištenje unutar ApeCoin DAO organizacije, koja je povezana sa Yuga Labs i Bored Ape Yacht Club kao i Otherside eskosistemom. Bored Ape Yacht Club je postao najpoznatija svjetska kolekcija tokom eksplozije NFT tržišta 2021. godine. Pojavljivali su se na televiziji i na društvenim medijima, a reklamirale su ih i slavne ličnosti kao što su Paris Hilton, Stephen Curry i Jimmy Fallon. Kolekcija NFT majmuna se kreirala po cijeni od 200 dolara i trenutno najniža cijena jednog NFT-a iznosi oko 81 Ethereum. Gucci je nazvao dodavanje ApeCoina „još jednim korakom u istaživanju Web3 prostora,“ uz razne saradnje u NFT prostoru uključujući i 10KFT, SUPERPLASTIC i SuperRare.

Saopštenje iz kompanije Gucci dolazi odmah nakon saopštenja kompanije Tiffany & Co.'s, da će izbaciti kolekciju ručno napravljenih privjesaka za CryptoPunks, još jedne jako uspješne NFT kolekcije kompanije Yuga Labs. Za 30 Ethereuma (oko 41 hiljada po sadašnjoj cijeni), vlasnici CryptoPunk kolekcije će moći da dobiju repliku njihovog NFT-a koji će biti napravljen od „najmanje“ 30 dijamanata ili dragulja i cijena će biti prikazana na zlatnom lančiću koji će imati dodatne dijamante na kopči. Kolekcija brenda Tiffany će biti puštena u seriji od 250 „NFTiffs“ i jedan NFT će moći imati jedan CryptoPunk privjesak. Rasprodaja počinje u petak.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.